MAVİ TAKIM BEYAZ TAKIMDAN İYİYDİ AMA YENEMEDİ

MAVİ TAKIM BEYAZ TAKIMDAN İYİYDİ AMA YENEMEDİ

TFF 1

MAVİ TAKIM BEYAZ TAKIMDAN İYİYDİ AMA YENEMEDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MAVİ TAKIM BEYAZ TAKIMDAN İYİYDİ AMA YENEMEDİ

TFF 1.Lig’de olduğu gibi 6. haftası geride kalan 3. Lig 3. grupta da takımlar arasındaki kırmızı çizgiler yavaş yavaş belirmeye başladı. Puan cetvelinin ilk 8 sırasında bulunan Orhangazispor, Sakaryaspor, Elaziz Belediyespor, Tarsus İ.Y., Payasspor, Diyarbekirspor, Muğlaspor ve Afjet Afyonspor’un gerek kadro potansiyelleri gerekse şuana kadar göstermiş oldukları performanslar dikkate alındığında diğer takımlarla aralarında kalite farkı olduğu hemen göze çarpıyor. Temsilcimiz Elaziz Belediyespor açıktan herhangi bir iddia deklare etmediği serüvene oldukça sağlam ve ses getirerek başladı. Pazar günü 12 Bingölspor’un cezası nedeniyle Tunceli’de oynanan karşılaşmaya kadar profesyonel liglerde kalesinde gol görmeyen tek takım olma gururunu yaşadılar. Geçtiğimiz sene Play-Off finalinde penaltı atışları sonunda mağlup ettiğimiz 12 Bingölspor’la yollarımız bu defa 3. Lig’de kesişecekti. Sezona iyi bir başlangıç yapan Elaziz Belediyespor için en kötü namağlup serisine devam etmek anlamına gelen bu maç, rakip için deyim yerindeyse rövanş niteliği taşıyordu.

***

BÜLENT GÜLLÜ’NÜN MECBURİ İSTİKAMETİ

Savunma hattında doğru isimleri yakalayan Bülent hoca, aynı çimentoyu orta alanın merkezinde bir türlü tutturamadı. Mertcan ve Deniz’in sakatlıklarının devam etmesi, Nihat Apaydın’ın ise geçtiğimiz hafta Payasspor’a karşı kötü bir gününde olması nedeniyle istediği şablonu oturtmakta zorlanacağı belliydi. Yedek kulübesinde bu isimlere alternatif olmayınca değişik bir merkez alan formülüyle çıktı sahaya... Tek ön liberoya son haftaların başarılı ismi Mehmet Güler’i yerleştirip önüne Ekrem Sütçü’yü ve Tufan Deniz Gelen’i koymak istedi. İstedi diyorum çünkü Tufan bir ön liberodan ziyade ters kanatta veya orijinali sol açık mevkiinde oynayabilecek bir oyuncu. En son alternatif Ekrem Sütçü’nün rolüne soyunur, yani 10 numaraya geçer. Yanlış hatırlamıyorsam ilk defa bu pozisyonda denenecekti. Mehmet-Tufan-Ekrem üçlüsünün sağında Semih Ekmen, solunda Ekrem Aydemir önlerinde ise tek forvet Okan Sarı şeklinde yayıldık sahaya… Kâğıt üzerinde sanki gol atmak zorunda olduğumuz bir eleme turunun ikinci maçına çıkıyor gibiydik. Bir deplasman maçına Ekrem Sütçü, Tufan Deniz, Ekrem Aydemir, Semih Ekmen ve Okan gibi 5 hücumcuyla başlanıyorsa ya ön libero sıkıntısı çekiyorum gibi anlaşılır ya da rakibi orada ataklarımla boğacağım mesajı veriliyor demektir.

TESADÜFİ BİR GOLLE YENİK DURUMA DÜŞTÜK

Maçın ilk 30 dakikalık bölümü eminim izleyenleri sıkmıştır. Kadro kalitesi açısından daha organize işler beklenen Elaziz Belediyespor, bir türlü istediği oyunu kuramadı. Mehmet Güler çapa görevini iyi yaparken topun Ekrem Sütçü ve Tufan’a aktarımı konusunda yani geçiş oyununu yapmamız noktasında bir kopukluk oluyordu. Sadece yerden değil aynı zamanda havadan düşen serseri topların toplanmasında kalabalık ve agresif 12 Bingöl orta alanına karşı 1 kişi eksik oynadık Mertcan olmayınca… Ekrem ve Tufan rakip sahada etkili ayaklar… Topun arkasına geçip sahalarını savunmaları oyun tarzlarına uygun değil zaten. Durum böyle olunca orta alan-hücum bağlantısı sağlanamadı. Duran toptan yediğimiz pis golden sonra ön tarafta oynamak zorundaydık. Madem sahadaki 5 oyuncumuz direkt olarak atak özellikliydi o zaman o oyunu oynamamız gerekiyordu. Devreye girene kadar etkiliydik, pozisyonlar bulduk. Rakip kapandığı için risk almamız kolaylaştı ve yukarıda bahsettiğim orta alandaki bir savunmacı eksikliğinin ehemmiyeti kalmadı.

İKİNCİ YARI EV SAHİBİ BİZMİŞİZ GİBİ

İlk yarının etkisiz ismi Semih’in yerine Metehan’ı alarak başladı Bülent hoca… Tufan zaten yabancısı olduğu merkez alandan o alana doğru kayıyordu maç içinde. Dolayısıyla Metehan’da gelince o kanadı yapışık ikiz gibi oynadılar. Okan’ın sırtı değil yüzü kaleye dönük oynamadaki yetersizliği, istediği topları alamaması ve Ekrem Sütçü’nün tehlike hunisinde topla buluşamaması final vuruşlarını yapmamızı engelledi. Tufan’ın frikiğinde top üst direkte patladı. Ondan sonra özellikle soldan Ekrem Aydemir’in bindirmeleriyle rakip ceza sahasına inmeye başladık. Bunalttığımız dakikalarda penaltı golüyle beraberliği yakaladık ama yetmedi. Müsait durumdaki Tufan golümüzden 2 dakika sonra galibiyet sayımızı yapabilseydi, Elazığ’a 3 puanla dönülecekti. İki takımı da tanımayan ama maçı dikkatli bir şekilde izleyenler mavi takımın beyaz takımdan fersah fersah daha iyi bir ekip olduğunu zaten anlamıştır. 100 maç oynarsınız ve 90 maç lehinize sonuçlanır. %10’luk bir puan kaybı yaşama şansınız vardır ve o gün gider o şansa yakalanırsınız. Belediyespor için bir trafik kazasıydı. Ucuz atlatıldı, en azından puanla dönüldü. Şimdi Sakaryaspor maçında rüştümüzü ispatlamaya geldi sıra…