Masterchef'li Lobik

Dizlerin artık aynı konu, aynı senaryo ve klişe formatla yayınlanmasına karşı gençler daha çok Netflix ve Exxen gibi internet üzerinde yayın yapan kanallara kaçarken, orta kuşak ve ev hanımları da yarışma ve özellikle de yemek temalı yarışma programlarına mahkum durumdalar.

Masterchef'li Lobik
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz gün, Masterchef programında yarışmacılara Elazığ yöresinin lobik çorbası  yaptırıldı. Gençler çok da güzel yaptı ve serin Ekim akşamında sıcak görüntüsü ile içimizi ısıttı.

Elazığ’ın geçmişte çokça bilinen ve fakat son on yıllarda artık unutulmaya yüz tutan lobik çorbası, Masterchef’te konu oldu ya, tüm Elazığlılar ve özellikle Elazığlı olup da ilk kez bu yemeğin adını duyanlar sarılmışlar internete ve bakmışlar nasıl bir yemektir diye.

Ve bulmuşlar bu güzel yemek ile bilgileri. “Elazığ yöresinde yetişen lobik ile yapılan bu çorba, kalorisi düşük ve bol vitaminli bir yemektir. Börülceye benzeyen lobik, pamuk tarlasına ekilir.”

Bu bilgilerden sonra kaç Elazığlı bu yemeği yaptı da akşam sofraya bıraktı  dersiniz. Çok umutlu olmaya gerek yok. Hazır çorba, hazır yemek kültürüyle hemhal olmuş bir nesil olarak böyle sağlıklı ve besleyici bir çorbalar ile kim uğraşır ki? 

Bunu da geçtik, bu yarışmada bu yemeği görüp Elazığ’a gelen bir yabancı, herhangi bir lokantaya girse ve garsonun “Ne alırdınız?” sorusuna  “Lobik çorbası” dese, garsonun yüzündeki ifade ve ağzından çıkan ilk kelime ne olurdu dersiniz? Yorum sizin.