Malatya, Manisa, Mardin, Kayseri… devamı yok!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin son durağı İstanbul oldu.

Malatya, Manisa, Mardin, Kayseri… devamı yok!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantıya katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, festivalin geneli için önemli açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda 5 şehir için müjdeyi veren Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivali rotasına Malatya, Manisa, Mardin ve Kayseri'nin de eklendiğini açıkladı.

X hesabından bir paylaşım yapan Bakan Ersoy, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Türkiye Kültür Yolu Festivalimizin başladığı ve bu yıl 13'üncü durağımız olan İstanbul'da sanatseverlerle buluşacak İstanbul Kültür Yolu Festivali'nin tanıtımını yaptık. 20 şehirde gerçekleştireceğimiz 2025 Türkiye Kültür Yolu Festivalimizin de yeni rotalarını paylaştık.

Malatya, Manisa, Mardin, Kayseri…”

Hakimiyet olarak turizm konusundaki eksikliklerimiz, hantallığımız ve alt yapının eksikliklerini dile getirirken bazı dostlarımız farklı yorumluyor ama durum bu. Komşu illerimiz Diyarbakır ve Malatya Kültür Yolu Festivalinde olacak lakin 4 bin yıllık bir medeniyetlerin bakiyesi olan Harput, Palu, Kanyonlar, Hazar Gölü gibi sayısız zenginliği bulunan Elazığ, bu rotada yerini alamayacak.

Bunu siyasilere bağlamak ve onlardan beklemek çok yanlış olur. Zira turizm tesisleri ve altyapısını yapmak başta Elazığ Valiliği ve İl Özel İdaresi olmak üzere kamu kuruluşlarımızın görevi. Bundan da öte bu kurumlara proje sunacak ve alternatifler önerecek ilk kurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’dür.

Bir kurumun kendi öncelikleri ve yol haritası yoksa ve bunun için gayret gösterip heyecanla çalışmıyorsa vali ne yapsın İl Özel İdare ne yapsın, milletvekilleri ne yapsın?

Bu konuda son günlerde en önemli kazanımımız ilimize atanan Vali Numan Hatipoğlu oldu. Kendisi turizmin bir şehri nerelere getireceği esprisini kavramış vizyoner bir yönetici olduğu için önümüzdeki süreçte birçok projenin de hayata geçmesini sağlayacak. Hem de çalışmama ve üretmeme konusunda bir yığın gerekçe ve bahane üreten bürokratlara rağmen…

Allah’tan Elazığ Belediyesi kendine düşeni yaptı ve Harput’a canlı bir turizm hayatı kazandırdı.

Kültür Yolu Festivali demek, bu konuya ilgi duyan tüm insanların dikkatini Elazığ’a çekmek demek…

Kültür Yolu festivali demek, tarihi ve turistik değerlerin bizzat Kültür ve Turizm Bakanlığı eliyle ve organizasyonuyla tanıtılması demek...

Bizler şehir olarak kendimiz bir şeyler yapmadığımız gibi konu ile ilgili çalışmalar yapan bakanlık ve kurumları da harekete geçirecek adımlar atamıyoruz.

Ne zaman uyanacağız bu ataletten ve ne zaman uyanacağız bu gaflet uykusundan bilmiyoruz ama Elazığ’da turizm yolunda gitmiyor, gitmiyor, gitmiyor…