Mahmud Abbas Neden Türkiye'ye Gelmez?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de Sivil Toplum Kuruluşları ve Sektör Temsilcileri Buluşması'nda açıklamalarda bulundu.

Mahmud Abbas Neden Türkiye'ye Gelmez?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdoğan, "Ülkemizde bazı siyasi partiler diyor ki 'Hükümet Filistin Başkanını Türkiye'ye davet etsin ve parlamentoda konuştursun.' Size bunu davet etmediğimizi kim söylüyor. Davet ettiğimiz halde gelmeyen Sayın Abbas kusura bakmasın bizden ayrıca özür dilemesi lazım. Bekliyoruz bakalım gelebilecek mi? Biz Filistin halkının adına söylenmesi gerekenleri her yerde dile getiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu açıklamadaki bilgi ve Erdoğan’ın haklı sitemi bizim de kafalarımızı karıştırdı. Türkiye olarak Filistin davasını tüm varlığınla benimse, tüm halkınla hemen her gün onlara destek adına miting ve programlar düzenle, dişinden tırnağından kazandığın rızkından önemli bir bölümünü  bu ülkeye gönder, ancak liderini ülkeye çağırdığın halde gelme nezaketini göstermesin.

Bunun adı korkaklık mıdır, Türkiye’ye tepki midir yoksa küresel güçlerle iş birliği midir bilinmez ama Mahmut Abbas’ın Türkiye’ye gelip mecliste konuşma yapmak istememesi öyle kolay kolay izah edilebilecek ve açıklanacak bir olay değildir.

Mahmut Abbas gelmese bile bizlerin oradaki mazlum halka maddi ve manevi desteğimiz sürmeye devam edecek. Bunda sorun yok. Ama Abbas’ın takındığı tavır ve Türkiye’ye gelmeme gerekçesi Türkiye’yi ve Türk halkını tatmin edecek bir şekilde ifade edilmelidir. Gerekçesi olmadan bu gerçekleşmiyorsa o daha büyük bir hatadır.