Mağduriyetler Gideriliyor

Özel Haber: Elazığ'da etkili olan sağanak yağmur ve dolu, hayatı felç etti. Birçok alt geçidi su bastı, araçlar mahsur kaldı, ev ve işyerlerine su doldu. Yaşanan mağduriyetleri gidermek amacıyla Elazığ Valisi Toraman ile Belediye Başkanı Şerifoğulları, sahaya inerek olumsuzlukların giderilmesini sağladılar.

Mağduriyetler Gideriliyor

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünün uyardığı sağanak Elazığ’da etkili oldu. Bir anda bastıran yağmur bazı kesimlerde dolu olarak görüldü. Sağanakla birlikte birçok alt geçit sularla doldu. Ana caddelerin nehre döndüğü kentte, araçlar mahsur kaldı. Kentin batı mahallelerinde yağan doluyla birlikte adeta beyaza büründü. Yaşanan yağışın ardından Belediye ekipleri kent genelinde çalışma yürüttü. 

Mağduriyetler Gideriliyor

VALİ TORAMAN SAHAYA İNDİ 
Elazığ’da geçtiğimiz gün etkili olan sağanak yağışın ardından Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman Cumhuriyet Mahallesi’nde yağıştan etkilenen vatandaşları ziyaret etti. Vali Toraman yetkililerden hasar durumu ile ilgili bilgi aldı. 

Yapılması gereken çalışmalarla ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği il Müdürlüğü ile AFAD yetkililerine talimat veren Vali Toraman, çalışmaları adım adım takip ederek problemlerin giderilmesini sağladı.

Mağduriyetler Gideriliyor

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, ÇALIŞMALARI BİZZAT YÖNETTİ
Elazığ’da etkisini iki gün boyunca sürdüren yağış sonrasında Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, kent genelinde meydana gelen hasarı yerinde tespit ederek incelemelerde bulundu.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, kent merkezinde yaşanan olumsuzlukları yerinde incelemek için çizmelerini giyip sahaya indi.  Başkan Şerifoğulları yaptığı açıklamada, “Elazığ’ımızda etkisini yeniden gösteren yağış nedeniyle seferber olan ekiplerimizin yürüttüğü çalışmaları inceledik. Yaşanılan olumsuzlukların giderilmesi adına ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor” dedi.

Mağduriyetler Gideriliyor

MUHTAR GÜL:“ALTYAPI SORUNU ÖNEMLİ” 
Gümüşkavak Mahallesi Muhtarı Ahmet Gül ise yaptığı açıklamada,“ Vatandaşların seraları ve pancar ektikleri yerler vardı. Bu yerlerin çoğu heba oldu. Bazı vatandaşların evlerini su bastı onlara da itfaiye ekipleri yardım etti. 5-6 bloğun asansör boşlukları komple su dolmuştu. İtfaiye ekipleri gelerek temizlik yaptılar ve suları çektiler. Hasar tespitiyle ilgili vatandaşlar dilekçe verecek ve komisyon gelip bakacak. Tarımla ilgili olanları tarıma yönlendirdik, evlerle ilgili olanlara da itfaiye rapor tuttu. AFAD İl Müdürlüğü’ne yönlendirdi. Bu şehrin altyapı sorununun ne kadar önemli olduğunu 2 gündür yaşadığımız sel felaketi ile gördük. 50 yıl önce yapılan ve sonra kapatılan kanalların da ne kadar yanlış olduğunu gördük. Bizim gibi çukurda olan mahallelerin kanalizasyonları tahliye görevi görüyordu. Bizim bölgelerde DSİ’nin sulama kanallarının kapatılmasından sonra su tahliyesi olmadığı için Kekliktepe civarındaki iş yerleri bu durum yüzünden su altında kaldı. Biz bunu defalarca gerekli yerlere bildirdik ama herhangi bir çalışma olmadı. Birçoğu DSİ kanallarına harfiyat döktü. Gelen suların hepsi tahliye olmadığı için ya milletin evine ya da bahçelere doldu.” dedi.

Mağduriyetler Gideriliyor

MUHTAR BAL: “TOPARLANMAYA ÇALIŞIYORUZ” 
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünün uyarısını yaptığı sağanak, 2 gündür Elazığ'da etkili olmuş, birçok ev ve iş yerini su basmıştı. Yaşanan su baskınları hakkında Aksaray Mahallesi Muhtarı Özcan Bal, yaptığı açıklamada,“ Mahallemizde Şorşor deresi yüzünden daha önce bu konuda sıkıntılar oluşmuştu. Arazilerimizin bir kısmında yağıştan dolayı sıkıntı yaşanmıştı. Belediye zarar gören yerlerin temizliğini yaptı. En kısa sürede hasar tespit çalışmaları yapılıp, gerek Tarım İl Müdürlüğüne  gerekse Belediyeye dilekçelerini verecekler. Bir kaç tane bodrumumuza su doldu. Bir kaç tane evi su bastı. Buna da şükür toparlamaya çalışıyoruz.”dedi.

Mağduriyetler Gideriliyor

MUHTAR KARATAŞ: “SU TAHLİYE İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR” 
Sanayi Mahallesi Muhtarı Necati Karataş ise yaptığı açıklamada,“ Mahallemizde santralin alt bölgesi dediğimiz bölgesinde menfez var. Şehrin tüm suyu hemen hemen oraya geliyor. Menfezlerimiz açık olmasına rağmen o suyu kaldırmadı ve başaran sokak, gayretli sokak, meydanlı sokak, sedef sokak ve kafesli sokak diye bildiğimiz bu sokaklar tamamen su altında kaldı. Bununla birlikte kotların alçak olmasından dolayı bodruma, iş yerine ve birkaç evimizi tamamen su bastı. Hatta bir evi komple çıkardık ve yapılması gereken neyse artık yetkililer yaparsa yapar yapmazsa ben yaparım. Kanal boyunda birkaç eve su girdi. Hasar tespitiyle ilgili hala daha suların çekim işlemleri bitmedi. Dün geceden beri çalışıyoruz. Suları dışarı attıktan sonra hasar tespiti için itfaiye tek tek evleri gezecek hasar tespitlerini oluşturacak.” dedi.