Mağduriyet Gideriliyor

24 Ocak depreminde ağır hasarlı olan Abdullahpaşa Mahallesi Batı Sitesi ve diğer konutların hak sahiplerinin mağduriyetlerini gidermek amacıyla Elazığ Belediyesi tarafından iki kez kat karşılığı çıkılan ancak talipli bulunmayan ihale, bu kez ücret karşılığı yapım işi olarak çıktı.

Mağduriyet Gideriliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Abdullahpaşa Mahallesi Batı Sitesinde bulunan ve Elazığ Belediyesi tarafından iki kez kat karşılığı olarak ihale edilen ancak talipli firma çıkmadığı için yapımı gerçekleştirilemeyen Batı Sitesi’nde toplam 180 konut, iki ayrı ihale olarak ve kat karşılığı değil ücret karşılığı olarak ihaleye çıkartıldı.

VATANDAŞLARLA GÖRÜŞÜLDÜ
Abdullahpaşa mahallesinde TOKİ tarafından yapımı devam eden konutlarla birlikle Batı Sitesi bölgesinde yapılacak konutların inşasını Elazığ Belediyesi üstlenmişti.
Bölgede bulunan hazine arazilerinin Elazığ Belediyesi’ne devredilmesi ile vatandaşların da arazilerin birleşmesi sonucu oluşan alanda konut yapılması amacıyla Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları müteaddit defalar hak sahibi hemşerilerimizle  görüşerek onların da görüş ve taleplerini almıştı.

İKİ AYRI İHALE İLE 190 KONUT YAPILACAK
Elazığ Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından “İlimiz Abdullahpaşa 688 Ada (proje4) üzerinde Kentsel Dönüşüm Kapsamında Konut Yapım İşi” olarak çıkılan ihale 8 Ekim Cuma günü saat 14.00’de gerçekleştirilecek.

Abdullahpaşa Mahallesinde ikinci ihale ise  “Abdullahpaşa 689 Nolu (Proje3) üzerinde Kentsel Dönüşüm Kapsamında Konut Yapım İşi”  ihalesi adı altında 11 Ekim Pazartesi günü saat 14.00’de yapılacak.

İHALELER DEVAM EDECEK
İlk etapta iki ada üzerinde yapılacak konutlar için ihale yapan Elazığ Belediyesi, ada bazlı ihalelere devam edecek.

Bodrum kat, zemin+5 kat olarak inşa edilecek konutların yapım süresi ise 540 gün olarak belirlenirken fiyat artış farkı ödenmeyeceği ihale şartnamesinde belirtildi.

VATANDAŞLAR MEMNUN
Abdullahpaşa mahallesindeki hak sahiplerinin uzun süre devam eden endişeli bekleyişleri, Elazığ Belediyesinin iki adada çıkmış olduğu ihaleler ile son buldu. Yapılacak ihalelerle başlanacak olan konutların süresi içerisinde tamamlanarak teslim edilmesi ve mağduriyetlerin sona erecek olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getiren Batı Sitesi sakinleri bu konuyu başından beri yakından takip eden ve çözüme odaklanan Başkan Şerifoğulları’na  teşekkür ediyorlar.