Maden, Sorunlarıyla Baş Başa

Şehirde hükümet ve yerel yönetimler tarafından yapılan doğru işleri takdir edip alkışlayan, yanlış ve eksikleri de devlet ve siyaset adamlığı ciddiyeti, nezaketi ve naif üslubuyla eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, şehrin sorunlarını başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, TMM Genel Kurulunda, komisyonlarda, basın toplantılarında ve hemen her fırsatta dile getiriyor ve bunun da takipçisi olmaya devam ediyor.

Maden, Sorunlarıyla Baş Başa
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP’li Erol’un üzerinde önemle durduğu sorunlardan biri de Maden ilçemizin fabrika atıklarının araziye bindirdiği yükle harekete geçip ilçenin güvenliğini tehdit eden doğal olmayan heyelan tehlikesi.

Elazığ’ın Maden ilçesinde 2019 yılında Cumhurbaşkanı kararıyla riskli alan edilen bölgedeki sorunlarla ilgili henüz çözüm odaklı bir sonucun olmadığını belirten Erol, “Ben bunu dönem dönem mecliste gerek araştırma önergesi, konuşmalar yaparak ve ilgili bakanlıklarla yazışma yaparak oradaki vatandaşlarımızın mağduriyetini sürekli gündemde tutmak istedim. Onların hak sahipliğini mağduriyetlerinin giderilmesi ile ilgili talepleri ilettim. Üzülerek söylüyorum bugüne kadar bir sonuç almış değiliz.” cümleleriyle Maden gerçeğine daha doğrusu ilgisizliğe bir kez daha dikkat çekti.

CHP Milletvekili Erol’un bu açıklaması da gösteriyor ki Maden hala sorunlar yumağı ve bunun çözümü için de somut bir adım yok. Maden’e geçtiğimiz yıllar  içinde hastane, TOKİ konutları gibi hizmetler elbette yapıldı. Ancak Maden’i Maden yapan eski ilçe merkezinin sorunları ve hala tehdit oluşturan fabrika atıkları yerinden kaldırılmadı. Madenli tedirgin, madenli dertli ve madenli ilgi ve hizmet bekliyor.  Ak Partili Belediye tarafından yönetilen Maden’in bu avantajının,  ilçeye yansıyan hizmetlere dönmesini ilçe halkı da sabırsızlıkla bekliyor.