Lojistik merkez unutuldu mu?

İki büyük depremi yaşayan ve yapı stokunu önemli oranda yenileyen bir şehir olarak yeni depremlere belki hazırız ama uzmanların ısrarla dikkat çektikleri Tunceli depremi öncesi yakın bölgelerden sık sık deprem haberleri alıyoruz.

Lojistik merkez unutuldu mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tunceli, Bingöl, Erzincan, Bitlis, Van derken zaman zaman Elazığ’ı da yoklayan mini depremler de gösteriyor ki bölge büyük bir depremin arifesinde…

Bu konuda uzmanların çağrılarının ne kadar dikkate alındığını bilmiyoruz ama Tunceli merkezli yaşanacak bir depremde bu ilimize ilk yardımda bulunacak il de Elazığ…

Yaşadığı iki büyük depremin tecrübesi ile yardıma hazır olan Elazığ’ın özellikle bölgeye ulaştıracağı arama kurtarma malzemeleri ile yaşam malzemelerinin hazır bulundurulacağı lojistik üs konusunda herhangi bir çalışma başlatıldığını duymadık.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ın büyük bir öngörü ile 14 Mayıs 2023 Genel seçimleri öncesi seçilecek milletvekillerinin takip etmesi gereken maddelerden biri olarak da lojistik merkez yapımı olmuştu.

Bu konuda ilgili kamu kurumlarının nasıl bir çalışma yaptığı, bu konuda lojistik merkezin yapılacağı alan, ulaşım, tedarik ve dağıtım konusunda ilgili bakanlıklara nasıl bir proje götürdüler ya da götürdüler mi bilmiyoruz ama medyaya bu konuda düşen herhangi bir haber olmadığına göre demek ki atılan bir adım yok şu ana kadar.

Bu konuyla ilgili kurumların vakit geçirmeden projelerini hazırlayıp bakanlığa sunmaları, takibi için de milletvekillerimizi bilgilendirmeleriyle ilgili bir haberi bugünlerde kamuoyu olarak duymak istiyoruz.

Yeni AFAD il müdürümüzün bu konuda yapacağı çalışmayı da heyecanla bekliyoruz.