Liseler arası final yapıldı

2020 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Elazığ İl Müftülüğü ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nce organize edilen 'Ezbere Veda Hutbesi Okuma Yarışması'nın liseler arası il finali bugün gerçekleştirildi.

Liseler arası final yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimiz merkez ve ilçelerdeki liselerde yapılan elemeler sonrası il finaline kalan 10 öğrenci arasında yapılan yarışma Müftülük Sitesi Edibe Can Konferans Salonu’nda icra edildi.

İl Müftülüğü’nün ev sahipliği yaptığı yarışmaya; İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, İl Müftüsü Selami Aydın, Milli Eğitim İl Müdür Yardımcısı Yasin Karakaya, Şube Müdürü Ömer Abdulaziz Döger, okul müdürleri ve öğretmenleri ile birlikte yarışmacıların aileleri katıldı.

Hacı Fethi Camii İmam Hatibi Nusret Bayar’ın Kur’an Tilaveti ile başlayan yarışmanın seçici kurulu Komisyon Başkanlığını İl Müftüsü Selami Aydın yaparken, Özer Cömert (İl Müftü Yardımcısı), Şemseddin Aydoğdu (Din Hizmetleri Şube Müdürü), Yusuf Kenan Ay (Öğretmen) ve Kenan İnce (Öğretmen) üye olarak görev yaptı.
Liseler arası il finalinde yarışan öğrenciler; Mehmet Turan Dursun, Alper Tıraş, Nazlı Taş, Yusuf İsmail Değirmenci, Muhammed Esad Karabulut, Sevgi Demirtaş, İbrahim Aydemir, Esma Güreli, Büşra Biçer, Zeynep Aslan sırasıyla Veda Hutbesi’ni okudu.

Hacı Hulusi Yahyagil Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Esad Karabulut 1’inci, Cemil Meriç Fen Lisesi’nden Yusuf İsmail Değirmenci 2’nci, Kovancılar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İbrahim Aydemir ise 3’üncü oldu.

Dereceye giren öğrenciler İl Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi. 

Milli Eğitim Müdürü Gürtürk: “Bizim ruhlarımız da yenilemiş oldular”

İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk yarışma ile ilgili yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Sevgili Peygamberimizin Veda Hutbesi’ni ezbere okuma yarışmasını İl Müftülüğümüz ile birlikte planladık. Peygamberimizin asırlar önce yapmış olduğu bu konuşmayı gerçekten öğrencilerimiz çok güzel okudular ve salonda bulunanlara hitap ederek tekrar bizim ruhlarımız da yenilemiş oldular. 

Katkı ve destek verenlere, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu güzel çalışmaları tüm okullarımıza daha da geliştirerek daha değişik şekillerde koordine ederek yaparız. Özellikle müftü Hocama çok teşekkür ediyorum bu konuda bizleri hem cesaretlendirdi, hem de birlikte işbirliği şeklinde yaptık.”
Müftü Aydın yarışma sonunda yaptığı açıklamada, Müftülüğün kapılarının yarışmaya katılan tüm öğrencilere devamlı açık olduğunu belirterek tüm imkânlarını bu yavrularımız için seferber edeceklerini söyledi.

Müftü Aydın: “Veda hutbesi insanlığa bir sesleniştir!”

İl Müftüsü Selami Aydın yarışma öncesi yaptığı konuşmada; Öğrencilerimizi, ailelerini ve öğretmenlerini şimdiden tebrik ettiğini belirterek şöyle konuştu;

“Veda Hutbesini dikkatle incelediğimiz zaman Resulullah Efendimizin 23 sene yapmış olduğu peygamberliğinin sonunda efendimizin mübarek dudaklarından insanlığa bir seslenişi var. Bu çok büyük önem arz etmektedir. 

Veda Hutbesini dikkatle incelediğimiz zaman Resulullah Efendimizin 23 sene yapmış olduğu peygamberliğinin sonunda efendimizin mübarek dudaklarından insanlığa bir seslenişi var.

2020 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle bugün liseler arası Veda Hutbesi’ni ezbere okuma yarışmasını düzenliyoruz. Veda Hutbesi Peygamber Efendimizin son haccında Arafat Dağı’nda 120 bini aşkın sahabelerine irad ettiği konuşmasıdır. Peygamberimiz bu hutbesinde insanlık için çok önemli mesajlar vermiştir.

Hutbesinin sonunda orada bulunan ashaba şöyle seslendi; “Ey insanlar yarın beni sizden soracaklar ne diyeceksiniz?” Bunun üzerine Ashab-ı Kiram hep birden; “Allah'ın elçiliğini bir hakkın yerine getirdiğinize şahadet ederiz” Bunun üzerine Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimiz şehadet parmağını kaldırdı ve oradaki sahabelerin üzerinde gezdirerek üç kez; “Şahit ol Ya Rab!” dedi.

Cenabı Allah cümlemizi şefaatına nail eylesin. Şairin dilinden Efendimize bizde şöyle sesleniyoruz;  “Sevdim seni mabuduma canan diye sevdim. Bir ben değil âlem sana hayran diye sevdim.”

Ben yarışmaya giren bütün kardeşlerimizi gençlerimizi tebrik ediyorum. Bugün mübarek bir gece Regaib kandilimiz hepimize mübarek olsun. Allah'ın rahmeti, mağfireti hepimizin üzerine olsun.”

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Karakaya: “Ezberlemenin yanında yaşam tarzına dönüştürmemiz lazım!”

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yasin Karakaya ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

İl Müftülüğü tarafından hazırlanan ve bizimde destek verdiğimiz Kasım ayında yapılması gereken ancak pandemiden dolayı bugüne ertelenen Mevlid-i Nebi Haftası etkinliği çerçevesinde liseler arası Veda Hutbesi’ni ezbere okuma yarışması düzenliyoruz. Peygamber Efendimiz’in Veda Hutbesi’ni bütün gençlerimizin ve bütün insanlarımızın ezberlemesi ve bu mesajı gelecek nesillere aktarmamız lazım. Ezberlemenin yanında buradaki ilkeleri yaşam tarzına dönüştürmemiz lazım. Öğrencilerimizi çalıştıran öğretmenlerimizi, onları teşvik eden velilerimizi ve okul idarecilerini tebrik ediyorum. İnşallah bu mesajı hayatımıza tatbik ederek yaşarız”
 

Liseler arası final yapıldı
Liseler arası final yapıldı
Liseler arası final yapıldı
Liseler arası final yapıldı
Liseler arası final yapıldı
Liseler arası final yapıldı
Liseler arası final yapıldı
Liseler arası final yapıldı
Liseler arası final yapıldı
Liseler arası final yapıldı
Liseler arası final yapıldı