Lawrence öldü

Olaylara ve kişilere ferasetle bakıp on yıllar sonrasını görebilen büyük devlet ve siyaset adamı merhum Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın 1980'li yıllarda bile misyonunu ve onun İslam'ı kullanarak hedefe ulaşmaya çalışan bir ABD ajanı olduğunu görüp 'dönemin Lawrence'sındır' dediği FETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldü. Kendi camiası ve hala ona manevi bir misyon biçen çevrelerin yorum ve bu ölüme kattığı anlam ne olur bilmeyiz ama ömrünü sözde dine ve bu millete adadığını iddia eden bir insan için kötü bir ölüm oldu.

Lawrence öldü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Oysa sadece dini alanda kalıp nesil yetiştirmeye devam edip devleti ABD’nin sömürgesi yapıp kendisini kâinat imamı rolüne kaptırmasaydı belki de hayırla yad edilecekti.

Ancak o devleti ve milleti için şerefli ve onurlu bir hayat ve ölüm yerine kendisine vaat edilen ve tüm dinlerin lideri kâinat imamlığı rolüne kendini çok kaptırdığı için yıllarca hücre yapısıyla çalıştı, devletin kılcal damarlarına girdi ve sonunda 15 Temmuz hain kalkışmasına imza attı.

Kendisiyle birlikte yüzbinlerin hayatını da cehenneme çeviren Fethullah Gülen için bugün milyonlar ateşin bol olsun diyorsa bu gerçekten kötü bir son oldu.

Onun başlattığı yolu kim devam ettirir, ettirse bile ne kadar etkili olur, mal varlıkları bölüşülürken örgüt içi çatışma olur mu bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Bu ölüm de gösterdi ki büyük hedefleriniz değil, kulluğunuz ve İslama hizmetiniz önemli. Siz kulluğunuzu Amerika’ya yapar ve onlara hizmet etmeyi tercih edip bu milletin askerine yine devletin uçağıyla bomba atarsanız, öldüğünüzde bir fatiha okuyanınız olmadığı gibi lanet okunur bir halde ve uşaklık ettiğiniz ülkenin toprağında unutulmaya mahkûm olursunuz.

Ateşi bol olsun.