Kuyumcu ve Avukatlar Asgari Ücretle Geçiniyormuş!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hazırlanan vergi paketi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kuyumcu ve Avukatlar Asgari Ücretle Geçiniyormuş!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mevcut vergi paketinin eksikliklerini çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınacağı adil bir sistem getireceklerini ifade eden Bakan Şimşek ilginç bir örnekle olayı somutlaştırdı.

Şimşek; “Kuyumcunun beyan ettiği aylık matrah geçen sene 16 bin TL seviyesinde. Doktor, 27 bin, avukat  17 bin TL kazanç gösteriyor.  Bütün bu alanlarda yetki alıp, hasılat tespiti yapacağız, hasılata aykırı beyanlardan izahat isteyeceğiz, sonrasında harekete geçeceğiz. Kayıt dışılıkla mücadele edeceğiz.” dedi.

Bakan Şimşek’in kuyumcu, doktor ve avukatların aylık kazancıyla ilgili verdiği rakamlar tüm beyanatların ortalamasının alındığı rakamlar. Ortalama rakamlar bu olunca demek ki bazı kuyumcu, doktor ve avukatlar zarar bile gösterebiliyor.

Oysa bu sınıfta faaliyet gösteren mükellefler en iyi arabalara biniyor, en lüks ve havuzlu evlerde oturuyorlar, bir yemekte 15 bin hesap ödeyip kalkabiliyor.

Bu örneklerden de görüldüğü gibi kazançtan alınan bir vergi sistemi beraberinde usulsüzlükleri ve eksik beyanları da gündeme getirilebiliyor.

Bunun için diyoruz ki kazançtan değil sermaye ve servetten vergi alınmalı.

Kuyumcu, doktor ve avukatların ne kadar servet ve sermayeleri varsa o matrah üzerinden vergi alınmalı ki adil bir vergilendirme olsun. Bu yapılmazsa tüm vergi kaynakları gariban çalışanların maaşlarından kesilmeye devam eder ve sadece bu kesim mağdur olur.