Kuşaksız: 'Zafran'ın İmar Sorunu Tarih Oldu'

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın yıllardır devam eden Yeni Mahalle ve Zafran Mahallesi'nin imar ve şuyulandırma sorununu çözüme kavuşturması, Zafran Mahallesinde memnuniyetle karşılandı. Muhtar Kuşaksız, Yeni Mahalle ve Zafran Mahallesi'nin imar sorununun ortadan kalkması ile birlikte mahallenin daha da gelişeceğini ifade ederek Başkan Şerifoğulları'na teşekkür etti.

Kuşaksız: 'Zafran'ın İmar Sorunu Tarih Oldu'

“Her mahalleye eşit ve adil hizmet” anlayışıyla sürdürdüğü eser ve gönül belediyeciliğinin yanı sıra insanı merkeze alan çözüm odaklı çalışmalarına ara vermeden devam eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yıllardır devam eden Yeni Mahalle ve Zafran Mahallesi’nin imar ve şuyulandırma sorununu çözüme kavuşturması, Zafran Mahallesinde memnuniyetle karşılandı.

Kuşaksız: 'Zafran'ın İmar Sorunu Tarih Oldu'

VATANDAŞLARIN TAPU İŞLEMLERİ TAMAM

Elazığ’da büyük bir dönüşüme ve gelişime imza atan ve şehri gerçek belediyecilikle buluşturan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yıllardır süren Yeni Mahalle ve Zafran Mahallesi’nin imar ve şuyulandırma problemini çözüme kavuştururken, vatandaşların tapu işlemleri de tamamlanmış oldu.

Kuşaksız: 'Zafran'ın İmar Sorunu Tarih Oldu'

ŞAHİN BAŞKAN SORUNA DUYARSIZ KALMADI

Zafran Mahalle Muhtarı Selahattin Kuşaksız Hakimiyet Gazetesine yaptığı açıklamada, “ Uzun yıllardır Yeni Mahalle ve Zafran Mahallesi’nin çözülemeyen imar sorunu vardı. Bu sorun yıllardır çözüme kavuşturulamadı. Bildiğiniz gibi mahallemiz geçmiş yıllar da birçok hizmette geri kalmıştı. Ben muhtar olduktan sonra bir çok sorunu çözüme kavuşturdum ama imar sorunu büyük bir sorundu. Sağ olsun Şahin Başkanımız bu soruna duyarsız kalmadı.”dedi.

Kuşaksız: 'Zafran'ın İmar Sorunu Tarih Oldu'

VATANDAŞLARIMIZ E-DEVLET ÜZERİNDEN TAPULARINI GÖREBİLİR

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın mahallelerinde yaşanan sorunlara duyarlı olduğunu ifade eden Kuşaksız,“ Yeni Mahalle ve Zafran Mahallesi’nin imar sorunu ortadan kalkması ile birlikte inşallah mahallelerimiz daha da gelişecek. Bu sorunun ortadan kalkması ile birlikte bütün vatandaşlarımız E-devlet üzerinden tapularını görebilir. Tapu Tahsis Belgesi'nde Belediye yazan vatandaşlarımız Elazığ Belediyesi’ne, Maliye yazan vatandaşlarımız ise bir buçuk ay sonra Milli Emlak Müdürlüğü’ne başvuruda bulunup satışı isteyebilir.” dedi. 

NÜFUS SAYIMIZDA CİDDİ BİR ARTIŞ VAR

Zafran Mahallesi’nde yapılan TOKİ konutları ile birlikte mahallenin ciddi bir göç aldığını belirten Kuşaksız, “Depremden önce 55 hane evimiz vardı. Toplam seçmen sayımız da 150 ile 200 arasında  oluyordu. Depremden sonra devletimiz TOKİ binaları inşa etti. 700 konut yapıldı, 28 dükkânımız, bir tane iş merkezimiz, iki tane fırınımız ve bir tane de camimiz var. Şu an ki daire yapısına bakarsak nüfus sayımızda ciddi bir artış var. Nüfus sayımız artınca hizmet noktasında da artışlar meydana geliyor. Genel anlamda mahallemizin çok büyük bir sorunu yok. İmar sorunu vardı oda çözülünce mahallelimiz de büyük bir mutluluk yaşadı.” dedi.

Kuşaksız: 'Zafran'ın İmar Sorunu Tarih Oldu'

OKUL İHTİYACIMIZIN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ

Zafran Mahalle Muhtarı Selahattin Kuşaksız son olarak ise,“13.08.2020 tarihinde Milli Eğitim'e okul yapılması için dilekçe verdik ve süreci başlattık. Toki tarafından 8 dönümlük bir alan belirlenerek yer tespiti yapıldı ve Milli Eğitim tarafından zemin etüt çalışması gerçekleştirildi. Zafran bölgemizde ve özellikle Zafran Mahallemizde okul ihtiyacının bu kadar yoğun olmasına rağmen halen bu sorunu çözemedik. Yetkililerden bu sorunun çözümü için destek istiyoruz ” dedi.