Kurtar Bizi Başkan!

Mersin, Samsun Atakum ve İzmir Foça'dan sonra Antalya Döşemealtı Belediyesinde yaşanan haciz şokunun ardından CHP'li belediyeleri icra korkusu sardı. Konuyla ilgili sıkıntılarını CHP lideri Özel'e aktaran başkanlar, 'Problemin çözümü için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşün' çağrısında bulundu.

Kurtar Bizi Başkan!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Genel Merkezinde gerçekleştirilen Sosyal Demokrat Belediyeler Eş Güdüm Konseyi (SODEMBEK) toplantısında CHP liderine taleplerini ileten belediye başkanları, özellikle 'Borçların kaynağından tahsil edilme uygulaması'ndan vazgeçilmesi isteğinde bulundu. Başkanlar, Özel'e açıkça "Toplu sözleşme dönemi yaklaşıyor. Durum böyle giderse maaş ödeyemez hale geliriz" dedi.

Belediye başkanları ve CHP'li kurmaylar, belediyelere gelebilecek prim borcu kaynaklı hacizlerin önüne geçmek ve faizlerin silinmesi için CHP lideri Özel'den Cumhurbaşkanı ile bir araya gelmesini talep etti. Görüşme gerçekleşirse seçimden sonra iki lider dördüncü defa bir araya gelmiş olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm belediyelere biriken SGK borçlarını ödemelerini, ödemedikleri ya da yapılandırmadıkları takdirde İller Bankası payı olan kaynağından kesilecek uyarısından sonra panikleyen tüm Belediyeleri maaş ödeyememe korkusu sardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu talimatı sanki sırf CHP’li Belediyeleri kapsıyormuş gibi algılansa da başta Ak Partili olmak üzere tüm belediyeler bu kesinti ile zor duruma düştü.

Yıllarca ödenmeyip yapılandırma yapılsa bile zamanında ödenmediği için bozulan SGK borçları, tümüyle ödenene kadar belediyeler ciddi anlamda sıkıntı yaşayacaklar.

Elinde arsa ya da gayrimenkul olan belediyeler bunları satarak bir miktar rahatlamaya çalışsa da bir iki yıl zorluk içinde hizmet etmeye çalışacaklar. Ancak şurası bir gerçek ki belediyeler bir iki sene sadece rutinde kalmaya ve ancak personel maaşı ödemeye çalışacak.

Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı ile görüşmesinden çıksa çıksa yapılandırma ile ilgili bir süre uzatımı çıkar.

 Belediyelere üç yılda ödeyecekleri borçlarını en fazla 6 yıla yayma konusunda bir kolaylık gelir. Dahasını beklemek ve istemek Erdoğan’da çok karşılık bulmaz.