KURSDER Yönetim Organlarını Belirledi

İlimiz de bu yıl kurulan Özel Öğretim Kursları ve Muhtelif kursları geliştirme derneği KURSDER, yeni yönetim listesini belirledi.

KURSDER Yönetim Organlarını Belirledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da eğitim ve öğretimin standartlarını yükseltilmesini  hedeflediklerini ifade eden Elazığ KURSDER Başkanı Veli AKSU, sınavlara hazırlık ve okula takviye destek kursu kanunen verme hakkına sahip kurumlar olduğunun altını çizdi. 

‘’SINAVLARA HAZIRLIK DERSLERİ 5880 SAYILI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE AÇIKÇA BELİRTİLMİŞTİR.
Aksu,“Derneğimizin kuruluş amacı Elazığ da çok fazla illegal kurslar var.  Amacına uygun eğitim öğretim yapan 28 tane ruhsatlı kurs var 140’ın üzerinde de ruhsatsız ya da farklı adlar altında eğitim öğretim işini yapanlar var. Tabi bunların hiçbiri milli eğitime bağlı değil! Bunlar MEB’e bağlı olmayıp farklı kurumlara bağlı olup eğitim öğretim verimi hakkına sahip kurumlar değillerdir. Oysa sınavlara hazırlık ve okula takviye dersleri sadece milli eğitime bağlı özel öğretim kurslarına aittir. Bu derneği kurmamızda ki en büyük hedefte yine milli eğitime bağlı kurumlar sadece dernek üyesi olsun, eğitimini ticaretin önünde tutan kurumlarla biz dernek kuralım ve biz bu kurumlarımızı topluma tanıtalım diye bu derneği oluşturduk. Bu derneği kurarken birinci hedefimiz eğitimde ilimiz için güzel sonuçlar çıkarmak. İkinci hedefimiz ise Türkiye genelinde eğitim kalitesini yükseltip ve  bu merdiven altı kurumlarla mücadele etmek. Elazığ kursder bölgesinde en aktif olan en birikimli olan bir yönetim kurulunu içermektedir. Yani ilimizde uzun  yıllar özel öğretimde eğitimcilik yapan arkadaşlarımız var ve şuanda biz bölgemizde birçok ilin dernekleşmesinde katkıda bulunuyoruz ve konfederasyon kurulduğu zamanda inşallah Elazığ kursder bölgesinin temsilcisi olacaktır.”dedi.

‘’İLK BAŞLARKEN 70 TANE ÜYELİK TALEBİ GELDİ.
Aksu,“Biz bu derneğe ilk başlarken üyelik talebi olarak yaklaşık 70 tane talep geldi. Başvuru yapan kurslardan birçoğu üye kabul koşullarında etik kurallara uymadığını gördük. Tüzüğümüze göre; öncelikle eğitim-öğretim kadrosunu iyileştirmek, fiziki ortamını iyileştirmek, eğitim araç ve gereçlerini-çağdaş eğitim standartlarına uygun ortam sağlamak, ilkeli eğitim yapmak, öğrencisine,  velisine, personeline  ve öğretmenine hiçbir şekilde mağduriyet yaşatmamak ve üyeler arasında dayanışmayı yardımlaşmayı sağlamak yer alıyor. Bazı kursların bunları yapamayacağına karar verdiler ve bunlar dernekten ayrıldı. Dolayısıyla bizim burada üye kabullerimiz seçicidir. Yani amacımız ille de 100-150 üye değil! Milli eğitime bağlı olmayan illegal hiçbir kurumu kabul etmiyoruz ve bu standartları sağlamayan, taahhüt etmeyen hiçbir üyeyi almıyoruz.”dedi.

‘’ÖZEL ÖĞRETİMDE BİR TİCARİ SEKTÖRDÜR AMA ÖN PLANDA EĞİTİMDİR’’
Aksu,“Elbette ki özel öğretimde bir ticari sektördür ama ön planında eğitim vardır. Ancak  ruhsatlı olmayan veya ruhsatındaki faaliyetlere uygun olarak eğitim yapmayan kursların ön planlarında ticaret vardır. Şimdi böyle olunca da bu defa öğrenci ve velilerin mağduriyeti yaşanıyor. Dikkat edersek son 6 yılda kurslar kapandıktan sonra 2015’ de bu illegallerin devam ettiği süre içinde şehrimiz  üniversite sınavında yerleştirmede hep 72 ile 78 il sıralamasına girmiş. Yani en sonlardayız! Çünkü eğitimde bir kalite kalmadı. Biz bunu arkadaşlarla bir araya gelip değerlendirdik. MEB’e bağlı olan ruhsatlı kurslarımızı ilimize tanıtmak öğrenci ve velilerimizin mağduriyet yaşamaması için dernekteki kurslarımızın tercih edilmesini sağlamak.”dedi.

Başkanlığını Veli AKSU’nun yaptığı KURSDER derneğinin Başkan Vekilliğini Emrah Pamukçu, Genel Sekreterliğini de Eğitimci Eralp Sarıkamış yürütecek. KURSDER yönetim organları şu şekilde;

YÖNETİM KURULU
BAŞKAN: VELİ AKSU
BAŞKAN VEKİLİ: EMRAH PAMUKÇU
GENEL SEKRETER: ERALP SARIKAMIŞ
SAYMAN: KAMİL SEÇGİN
ÜYELER: OSMAN KÖKÇÜ, MEHMET ÖRNEK, İLYAS BULUT, İBRAHİM HALİSDEMİR, YILMAZ YILMAZ, HIDIR GENCER, SİNAN ASLAN

DENETLEME KURULU: 
BAŞKAN: RAHMİ GÜLER
BAŞKAN VEKİLİ: ERKAN KILIÇ
ÜYELER: MERVE GİZEM KARABULUT, ERTUĞRUL KİLİMCİ,  GÖRHAN GENÇKAL, TUNCER TURUS,FATİH MURAT DÖĞÜŞ