Kurban Bayramı Tatili 10 Güne Çıkarıldı

Nisa Yılmaz/ Kurban bayramının yaklaşmasıyla gündem de sıkça yer alan sorular 'Kurban Bayramı Tatili' nin de kaç gün olacak? İdari ve resmi tatiller hangi tarihlerde başlayıp bitecek? Konuyla

Kurban Bayramı Tatili 10 Güne Çıkarıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nisa Yılmaz/ Kurban bayramının yaklaşmasıyla gündem de sıkça yer alan sorular; “Kurban Bayramı Tatili” nin de kaç gün olacak? İdari ve resmi tatiller hangi tarihlerde başlayıp bitecek? Konuyla ilgili olarak resmi makamlardan gelen açıklamalar ve Kurban Bayramı’nın başlangıç ve bitiş tarihi…

Bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Kurban Bayramı’ndan önce gelmesi tatilin kaç gün olacağı, idari ve resmi tatillerin tarihi gibi soruları da gündeme getirdi. Tatilin 10 gün olacağı tartışmaları devam ederken, turizmciler tatilin 10 güne çıkmasını isterken iş adamları ise tatilin 30 Ağustos’tan sonra başlamasını istiyordu.

“Turizm Açısından İsabetli Olur”

Kurban Bayramı tatili için gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrilmişti. Erdoğan, basına yaptığı açıklamada turizmcileri sevindirecek şu açıklamayı yaptı: “Şu anda tabii Hükümet, bu 10 günü programına aldı, çalışıyor. Eğer önünde ve arkasında durum hakikaten müsaitse turizm açısından isabetli olur ve gerek iç turizmde, gerekse dış turizm açısından şu anda hareketlenen turizm -mesela bugün itibarıyla Antalya yüzde 80'i doluluk oranı itibarıyla yakalamış vaziyette- bu da turizm sektöründeki açığımızı süratle kapama fırsatını verir. Öyle zannediyorum ki salı günü Bakanlar Kurulumuz var. Bunu Cumhurbaşkanlığı'nda yapacağız. Hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum."

“Tatilden Çok Çalışmaya ve Üretmeye İhtiyacımız Olduğunu Düşünüyorum”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ise; “Türkiye olarak tatilden daha çok çalışmaya ve üretmeye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bununla ilgili alınacak kararlara da saygı duyuyorum." İfadesinde bulunmuştu.

10 Günlük Tatil Özel Sektörü Kapsamıyor

Vatandaşları ve turizmcileri sevindiren haberle birlikte bayram planları belirlenmeye başladı. Tabii bu tatil özel sektörü kapsamıyor. Özel sektörde çalışanlar için Kurban Bayramı tatili, 31 Ağustos Perşembe gününden başlayıp, 4 Eylül Pazartesi günü sona erecek.

Diyanet İşleri Bakanlığı’nın oluşturduğu takvime göre,

31 Ağustos 2017 / Kurban Bayramı Arifesi
1 Eylül 2017 /  Kurban Bayramı 1. gün
2 Eylül 2017 / Kurban Bayramı 2. gün
3 Eylül 2017 / Kurban Bayramı 3. gün
4 Eylül 2017 / Kurban Bayramı 4. Gün

İdari Çalışanlar İçin 26 Ağustos’ ta Başlıyor

İdari çalışanlar için ise tatil, Zafer Bayramı’ndan önceki hafta sonu ile birleşerek, 26 Ağustos Cumartesi Günü başlayıp, 4 Eylül Pazartesi günü sona eriyor.

İdari çalışanlar için Kurban Bayramı tatili takvimi ise şu şekilde;

26 Ağustos 2017 Cumartesi / Hafta sonu tatili
27 Ağustos 2017 Pazar /Hafta sonu tatili
28 Ağustos 2017 Pazartesi (Birleştirildi)
29 Ağustos 2017 Salı (Birleştirildi)
30 Ağustos 2017 Çarşamba / Zafer Bayramı resmi tatili
31 Ağustos 2017 Perşembe Günü / Arefe (Birleştirildi)
1 Eylül 2017 Cuma Günü / Kurban Bayramı 1. Gün
2 Eylül 2017 Cumartesi Günü / Kurban Bayramı 2. Gün
3 Eylül 2017 Pazar Günü /Kurban Bayramı 3. Gün
4 Eylül 2017 Pazartesi Günü / Kurban Bayramı 4. Gün