Kurban Bağışı Hangi Kurumlara Yapılabiliyor

Nisa Yılmaz/ Kurbanını vekâlet yoluyla kesmek isteyenler için, yardım kurum ve kuruluşları bu sene de kurban bağışları almaya devam ediyor

Kurban Bağışı Hangi Kurumlara Yapılabiliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nisa Yılmaz/ Kurbanını vekâlet yoluyla kesmek isteyenler için, yardım kurum ve kuruluşları bu sene de kurban bağışları almaya devam ediyor.

Kurbanların usullere uygun olarak kesilmesi ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması konusunda endişe yaşayanlar için yardım kurum ve kuruluşlarının resmi internet sitesi üzerinden veya telefonla bilgi sahibi olabiliyor. Kurban Bayramı’nda kurbanını, ihtiyaç sahiplerine kurum ve kuruluşlar yoluyla ulaştırmak isteyenler için kurban fiyatları ise kurumlar tarafından belirlendi. İnternet üzerinden bağışta bulunacak kişiler ise son bağış tarihine dikkat ederek bağışlarını yapmaları gerekiyor. Kurban bayramında adak bağışı kabul eden kurum ve kuruluşlar;

LÖSEV

LÖSEV için adak bağışında bulunan kişiler, bağışını iki farklı şekilde yapabiliyor. Kesilen etlerin yıl boyunca lösemili ve kanser tedavisi gören çocuklara et ve et ürünü olarak dağıtılmasını, ihtiyaç fazlasının ise lösemili çocuklara sarf edilmesi veya adak bağışlarının lösemili çocukların parasız tedavilerinde, eğitimlerinde veya sosyal ihtiyaçlarına destek olacak şekilde yapılma imkânı sunuyor. Adak bağışı için hisse fiyatı ise 860 TL.

Darüşşafaka

Yıl boyunca yapılan adak bağışlarıyla, öğrencilerin et ihtiyacı karşılandığı için bayramda vekâleten kurban bağışı kabul etmeyen Darüşşafaka, kurban bağışlarını, “eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla destek olmak isteyen yardımseverler için “bayram bağışı” olarak kabul ediyor. Bayram bağış fiyatını 700 TL olarak belirleyen cemiyet, bağışçıların dilediği tutarda bağış yapabilme imkânı sunuyor. Yapılan bağışlar, 1000’e yakın babası veya annesi hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz, yetenekli öğrencilerin başta eğitim olmak üzere gıda, barınma, giyim ve sağlık giderlerine harcanacak.

KIZILAY

Türk Kızılay’ına verilen adak vekâletleri, dini vecibeler yerine getirilerek, Veteriner hekim gözetiminde İslami ve kesim koşullarına uygun olarak, sertifikalı kasaplar tarafından, hijyen kurdigerarına uygun olarak, Noter kontrolünde gerçekleştiriliyor. Türk Kızılayı adak kurban kesimlerinden elde edilen etler aşevlerinde kullanılarak, ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek olarak servis ediliyor. Etlerin bir kısmı da konserve haline getirilerek ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca dağıtılıyor. Kızılay adak bedeli ise 690 TL. Kızılay’a adak bağışını bankalardan Kızılay Bağış Sistemi ve bağış hesaplarından, Türk Kızılayı resmi internet sitesi üzerinden kredi kartı kullanarak online bağış, 168 Türk Kızılayı Danışma ve bağış hattından, PTT işlem merkezlerinden, Kızılay şubelerinden yapılabiliyor. Yapılan bağışların takibi, Kızılayın web sitesinden “Bağış Takibi” bölümünden izlenebiliyor.

Mehmetçik Vakfı

Şehit ve gazi Mehmetçik ailelerine vekâleten kurban bağışında bulunmak isteyen kişiler için kurban bedeli 890 TL. Mehmetçik Vakfı’ na bağış yapmak isteyen kişiler vakfın resmi sitesinden online olarak bağış yapabiliyor.

İnsani Yardım Vakfı (İHH)

25 yıldır ihtiyaç sahipleri için kurban bağışı kabul eden İHH, bu yılda bağışları almaya ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor. İnsani Yardım Vakfı’nın kurban bağış bedeli 620 TL. Kurban bedelleri, banka hesap numaralarına havale, kredi kartı, posta çeki ile veya vakıf merkezine bizzat gelerek elden, internet üzerinden online bağış veya telefon vasıtasıyla ödenebilir.

Türkiye Diyanet Vakfı

Türk Diyanet Vakfı, kurbanlarını 700 bölgede ve 130 ülkede ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Türk Diyanet Vakfı’nın 2017 yılı için belirlediği kurban fiyatı, vekâleten yurt içi kurban için 850, yurt dışı için ise 600 TL. Türk Diyanet Vakfı’nın online bağış ödemeleri 17 Ağustos tarihinde sona eriyor.