Kura Müjdesi

Göreve geldiği günden itibaren deprem sorunları ve özellikle TOKİ konutları ile yakından ilgilenen Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, kasım ayı içerisinde çok sayıda konut kuraları çekileceği müjdesini verdi

Kura Müjdesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Göreve geldiği günden itibaren  özellikle deprem merkezli ve TOKİ’nin yapımını üstlendiği konutlardaki aksaklıklara yoğunlaşan ve bunların giderilmesi noktasında çözüm odaklı adımlar atan Elazığ Valisi Ömer Toraman’ın bu gayretleri vatandaşa hizmet olarak yansıyor.


 

KASIM AYINDA ÇOK SAYIDA KURA ÇEKİLECEK
Elazığ Valisi Ömer Toraman, İl Genel Meclis Üyeleri ile bir araya gelerek, geldiği ilk günden itibaren yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler sundu. Elazığ’da deprem sonrası çok önemli işler yapıldığını kaydeden Vali Toraman, göreve başladıktan sonra bin 600 konutun kurasını çektiklerini, Kasım Ayı içerisinde de ciddi miktarda konutun kurasını çekeceklerini söyledi.

VALİ TORAMAN: “İŞLER BİTME NOKTASINDA”
Vali Toraman, “Hayatın normalleşmesi için de özellikle konut yapımı konusunda çok mesafe kat edilmiş. Artık tabiri caizse yeni yeni mahalleler oluşmuş, yeni yeni alanlar oluşmuş. Elazığ şehircilik manasında bir halka daha genişlemiş. Buralarda gezdim, dolaştım. Hemen hemen işler bitme noktasında. Geldikten sonra bin 600 konutun kurasını çekmek nasip oldu. Vatandaşlarımız en azından hangi evin kendilerine ait olduğunu öğrendiler. Bunların önemli bir kısmı taşınmaya da başladı. İnşallah bu Kasım ayı içerisinde de bir hamleyle yine ciddi miktarda konutun kuralarını çekip anahtarlarını teslim etme arifesindeyiz. Bu sabah arkadaşlarımızla etraflı bir toplantı yaptık. Haftada iki ya da üç gün deprem konusunda ilgili arkadaşlarla bir araya gelip değerlendirme toplantısı yapıyorum. Bu mesela hal oluncaya kadar   yapmaya devam edeceğiz. Dolayısıyla Elazığ’ın bu özel gündemi İl Genel Meclisimizi de ve İl Özel İdaremizi de etkilemiş. İl Özel İdaremiz de sağ olsunlar depremin etkilerinin ortadan kaldırılması için var gücüyle çalışmış. Ben desteklerinden dolayı meclis üyelerimize ve gayretlerinden dolayı da genel sekreterliğimize ve genel sekreterliğinde çalışan bütün çalışma arkadaşlarımıza, bunun içerisinde kepçe operatörü, dozer operatörü, grandi operatörü, işçisi, memuru, mühendisi hepsi dahil. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Çok ciddi katkı vermişler.

“CİDDİ ANLAMDA HİZMET ETMİŞİZ”
Vatandaşa hizmet açısından çok ciddi manada hizmet edildiğini belirten Vali Toraman şunları söyledi: “Afet her şeyin önünde ve üstünde.Afet zamanı diğer meseleler ikinci plana düşüyor. Öncelik bu afet konularına geliyor. Dolayısıyla il özel idaremiz kendi kanaatimce deprem konusunda çok büyük bir yükü almış ve çok büyük bir başarı var. Kasım ayı meclis toplantıları bu açıdan önemli. Yatırım programlarının tahsil edildiği bu ay artık 2022 yılında biraz daha normal düzenimize geçmemizde fayda var. Ama yine de deprem konusunda çok güzel bir imtihan verdiğini düşünüyorum. 20- 25 günlük gözlemime dayanarak bazı tespitleri sizlerle paylaşmak isterim. Bunlar içerisinde eksik hatalı olanlar olabilir tabi zaman içerisinde daha doğrusuna ulaşırım. Bir defa bütçe ve bütçe disiplini çok önemli.”dedi.

“BÜTÇE ŞİŞİRİLMEMELİ”
İdarelerin taslak olarak sundukları bütçeleri meclisimizde değerlendirirken gerçekçi bir bütçe yapmaya ve  uygulanabilir bir bütçe yapmaya gayret gösterilmesi gerektiğini ifade eden Vali Toraman, “Çünkü şişirilmiş bir bütçe yıl sonu geldiğinde gerçekleştirme yüzdesi altta kalacak. Bütçe performansı açısından da bizi geriye atacaktır. Yetersiz bir bütçe yapılması halinde ise bu defa ek bütçe yapma gereği olacak. Dolayısıyla sağlam bir bütçe yapmakta fayda var. Yatırım programlarının tanzimi ile ilgili olarak benim görüşüm yine burada da gerçekçi ve sağlam bir program yapmak. Çünkü yatırım programı bir manada söz bir beyandır. Söz senettir. Söz yere düşmemeli. Birine bir söz verdiysek onu yapabilmeliyiz. Burada anahtar adım şu; yatırım programına alınan işlerin karşısına muhakkak ödeneği koymamız gerekir. Aksi taktirde gelen torba yatırım programlarını  gerçekleştirme ile karşı karşıya kalırız. Diğer vilayetlerde de valilik görevi yürüttüğümüz zaman gördük. Yatırım programına alıp yapamadığınızda muhtara, köylüye  ve vatandaşa karşı mahcup duruma düşüyoruz. Yatırım programına aldınız ama yapmadınız diye serzenişte bulunuyorlar” diye kaydetti.