Küme düşme bu yıl da mı kalkıyor?

Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle küme düşmenin kaldırıldığı profesyonel futbol liglerinde bu sezon da aynı uygulamanın hayata geçirileceği kulislerde konuşuluyor

Küme düşme bu yıl da mı kalkıyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kocaeli Gazetesi’nden Hakan Yağcıoğlu’nun kaleme aldığı yazıda 3. Lig’de küme düşmenin bu sezon kaldırılması ihtimali yüksek denildi. Yağcıoğlu’nun iddiası gerçekleşirse Elazığ Karakoçan FK’nın grubunda yer alan ve küme düşmesi iki hafta kala kesinleşen Cizrespor, Gölcükspor, Arhavispor ve Yalovaspor gelecek sezon da 3. Lig’de mücadele edecek.
“Küme düşen Gölcük’e yeşil ışık yakıldı” başlığıyla yayımlanan haberde şu ifadelere yer verildi;
“Bölgesel Amatör Lig (BAL)’ın bir kez daha mayıs ayının ortalarına ertelenmesi ve bunun da kesin bir tarih olarak belirtilmemesi, 3.Lig’den düşmenin yine kaldırılacağı ihtimalini artırıyor

BAL’IN OYNANMASI ÇOK ZOR
Bilim Kurulu ‘BAL oynatılamaz’ derken, 17 Nisan’da başlatılması planlanan ancak mayısa ertelenen organizasyonun, yine ertelenmesi, hatta tamamen iptal edilmesi söz konusu oldu. Vefa ve vaka sayılarının hızla artması, bunu zorunlu kılıyor ve TFFde buna uymak zorunda bırakılıyor. Yüzden fazla takımın mücadeleye hazırlandığı ligde, kulüplerin bütçesi, sürekli test yapmaya ve takımları sahaya sağlıklı çıkarmaya yetmiyor. Salgının bu şekilde daha çok yayılmasından endişe ediliyor.

GÖLCÜKSPOR’A GÜN DOĞAR
Misli.com 3.Lig 3.Grup’ta, tam 37 yıllık profesyonel takım olan Gölcükspor’un amatöre düşmesi, hepimizi yasa boğmuştu. BAL’ın oynanmaması sonrasında, küme düşme kaldırılabileceği için, Gölcükspor için bir umut ışığı doğdu. Geçen yıl pandemi nedeniyle ligin oynatılması ve küme düşmenin kaldırılması uygulaması, bu sezon da sık sık maçların ertelenmesi, koronaya yakalanan futbolcuların sahaya çıkamaması sonrasında yaşanan mağduriyet nedeniyle bir kez daha düşmenin kaldırılacağı tahmin ediliyor.”

ÜST LİGLERDE DURUM NASIL OLUR?
Süper Lig, 1. Lig ve 2. Lig’de ise küme düşüp, düşmeme durumuna ilişkin herhangi bir bilgi aktarılmazken, bu liglerde küme düşme kuralının uygulanacağı tahmin ediliyor.