Kumaş sektöründe talep artıyor: Hazır giyim yerine özel dikim tercih ediliyor

İstanbul Kumaş İşletmecisi Ozan Mert Diyapoğlu: 'Kumaş Talebi Artıyor, Hazır Giyim Yerine Özel Dikim Tercih Ediliyor'

Kumaş sektöründe talep artıyor: Hazır giyim yerine özel dikim tercih ediliyor

İstanbul kumaş'ın  işletmeciliği yapan Ozan Mert Diyapoğlu, son dönemde kumaşlara olan talebin arttığını belirtti. Diyapoğlu, özellikle kadınların kumaşı alıp kendi elbiselerini dikmeye yöneldiğini, bu sayede dikiş parası ödemeyerek maliyetleri düşürdüklerini ve talebin bu nedenle artış gösterdiğini ifade etti.

"KUMAŞ ALIP DİKTİRMEK DAHA MANTIKLI"

Diyapoğlu, hazır giyim yerine kumaş alıp diktirmenin daha mantıklı olduğunu, çünkü orijinal iplik kullanılarak yapılan özel dikim elbiselerin daha uzun ömürlü olduğunu vurguladı. "Hazır elbiseyi aldığınızda iki sezon giyebiliyorsanız, özel dikimle kırk beş sezon giyersiniz," dedi.

"İKİ YÜZ, ÜÇ YÜZ TL KUMAŞ İÇİN YETERLİ"

Elbise maliyetlerine değinen Diyapoğlu, üç metre kumaşın 270 TL tuttuğunu ve bu miktarın birçok model için yeterli olduğunu belirtti. Ayrıca, bir pantolon için yaklaşık bir metre yirmi santim kumaş gerektiğini ve bunun da 108 TL tuttuğunu sözlerine ekledi.

Ozan Mert Diyapoğlu, kumaş sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösterdiğini ve 12 yaşından beri tekstil işiyle uğraştığını belirtti. Elazığ'da yeni başladıkları perakendecilik işini daha da büyütmeyi hedeflediklerini ve dijital makinelerle üretim kapasitelerini artırmayı planladıklarını dile getirdi.