Küfür her yerde!

Sokak hayvanları ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı sosyal medya paylaşımıyla sert bir şekilde eleştiren Now TV Ana Haber Bülteni sunucusu Gülbin Tosun zorunlu izne çıkarıldı. Paylaşımlarıyla dikkatleri üzerine çeken Tosun, gelen eleştirilere de sert bir dille cevap verdi.

Küfür her yerde!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Now TV Ana Haber Bülteni sunucusu Gülbin Tosun, X hesabından yaptığı paylaşımında Mansur Yavaş'a yüklenerek "Başkan siz 'Sokakta köpek olmaz, biz bakarız' derken hapsettiğiniz ve önlerinde suyu bile olmayan canlıları mı kastetmiştiniz! Ne diyeyim bir bardak suya muhtaç olun o zaman" dedi.

Paylaşımı kriz çıkaran Gülbin Tosun, "Destek mesajlarınız için çok ama çok teşekkür ederim. Çok değerlisiniz. İyi ki varsınız can dostları. Ben zorunlu izne çıkarıldım. Henüz çıkışım verilmedi. Sadece bilginize. Hayvan haklarından bir adım geri yok" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada gündem olan Gülbin Tosun, gelen yorumları da cevapsız bırakmadı. Ünlü isim "Kadın her durumunda ağzını bozuyor. Ekranda giyinip kuşanıp haber sunarken hanımefendi pozları hiç inandırıcı gelmiyor artık" diyen kullanıcıya "Gerizekalı burası şahsi alanım. Takipçilerimle konuşuyorum si...." cevabını verdi. Tosun "Bir it uğruna ya rab ne Gülbinler kovuluyor" yorumuna da "Bir it uğruna ağzından kömür fışkırsın" yanıtını verdi.

Bu haberde hak namına haksızlıklara karşı duran bir habercimiz var ama aynı sunucumuzun gelen yorumlara karşı tahammülsüzlüğü ve küfürlü konuşma yapan bir yanı da var.

Bu olaylar şunu gösteriyor. Söz konusu kanalda sunuculuk yapan bir isim, sosyal medya hesabından paylaştığı ve Mansur Yavaş’ı hedef alan satırları sebebiyle izne çıkartılabiliyor ve işine son verilebiliyor.

Her akşam demokrasi havarisi ve özgürlük fedaisi kesilen Now tv, söz konusu kendisine yakın bir siyasi olunca kendi adamını bile harcayabiliyor. İkincisi ise ünlülerimizin kendi paylaşımlarına yapılan yorumlar konusunda tahammülsüz dahası küfürbaz olması.

Her gün ekranlara çıkan, naif, nazenin ve kültürlü gibi gözüken bir sunucu nasıl olur da erkekler gibi küfreder ve bunu paylaşır anlayabilmiş değiliz.

Bu konuda biraz muhabbet ettiğimiz değerli bir üstadımızın da dediği gibi toplumsal yozlaşma hayatın her alanında var ama konuşmalarda ve özellikle küfürlü konuşmalarda çığırından çıkmış durumda.

Sık sık müfredat değişikliği yaparak eğitimi içinden çıkılmaz ve öğrencileri öğrenemez hale getiren Milli Eğitim Bakanlığının “öğretimi” geçtik bari “eğitim” alanına yoğunlaşıp öğrenciler arasında yaygın olan küfürlü konuşmaları önleme adına çalışma yapmasının zamanı geldi.

Değerler eğitimiyle; yalan söylememeyi, haksızlık etmemeyi ve büyüklere saygı göstermeyi öğreten müfredatımız küfürlü konuşulmaması   konusunda da gerekli adımı atmalı.