KREDİ SEÇENEĞİMİZ SAKLI

Tamer ÖREN / Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, geçtiğimiz hafta düzenlenen etkinlikler, Fuarlar ve Ankara'da gerçekleştirilen Elazığ Tanıtım Günleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

KREDİ SEÇENEĞİMİZ SAKLI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit YANILMAZ, "Çimento Fabrikası'nın taşınması için düşündüğümüz seçenekler arasında kredi çekmek de var" ’dedi.                                           

ELBÜSLER 2018 NİSAN’DA ELAZIĞ YOLLARINDA

Düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan Başkan Yanılmaz,’’8 ve 12 metre uzunluğunda bataryalı otobüsler var. Ama Dünya’da ilk defa 18 metre uzunluğunda körüklü otobüsleri bizim için imalatı yapılacak. 2018 Nisan ayında Elazığ’ın cadde ve sokaklarında İnşallah görmüş olacağız. ‘’dedi.

80 MİLYON EUROLUK KREDİ SEÇENEKLER ARASINDA

Elazığ’ın en büyük sorunlarından biri olan Çimento Fabrikası’nın şehir dışına taşınması ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Mücahit Yanılmaz,’’Herhangi bir kredi çekmek için belediye meclisi onayından sonra İçişleri ve Maliye Bakanlığı’nda onay vermesi gerekiyor. Çimento fabrikasının kalkması için biz gövdemizi taşın altına koyduk. 80 milyon euroluk kredi çekmek de çimento fabrikasının taşınması için düşündüğümüz seçenekler arasında var.’’diye ifade etti.

 2017 YILI SONUNA KADAR TAMAMLANACAK

Elazığ’da devam eden projeler hakkında da bilgiler veren Başkan Yanılmaz,’’ Orduevi katlı kavşağı, İstasyon Caddesi alt geçidi ve Cip Baraj Gölü mesire alanı 2017 yılı sonuna kadar tamamlanacak. ‘’dedi. Elazığ Belediye Başkanı Mücahit YANILMAZ, Ankara’da yapılan il tanıtım günleri ile ilgili ise “ Bugüne kadar yapılan il tanıtım günlerine adeta damgamızı vurduk” dedi.

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK FUARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Başkan Yanılmaz,’’28 Eylül -1 Ekim arasında yapılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı büyük ilgi gördü. Elazığ bir tarım ve hayvancılık şehri. Tarımın ve hayvancılığın bu kadar ileri olduğu bir şehirde elbette bu fuarın olması gerekiyordu. Birincisini düzenledik. İnşallah bu her yıl tekrar edecektir. Bu fuara 60 firma Türkiye genelinden katıldı. 4 gün süresi içinde yaklaşık 20 bin ziyaretçiyi ağırlamış olduk. Elazığ’ımızda hep fuarlar olsun diyorduk ya 2017 yılı fuar hazırlıklarının yapıldığı ve denemelerinin yapılmış olduğu bir yıl olmuş oldu.

75 BİN ZİYARETÇİ KİTAP FUARINA GELDİ

Elazığ Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Kitap Fuarı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Yanılmaz,’’2014 yılında göreve başladığımız günden itibaren yapmak istediğimiz en önemli icraatlarımızdan bir tanesi de kitap fuarıydı. Elazığ bir kültür şehri.Yazarı, şairi, sanatçısı fazla olan bir şehir.Böyle bir şehirde elbette kültür ve sanat etkinliklerinin çok fazla olması gerekiyordu. Biz 3,5 yıllık süre içerisinde 610 kültür etkinliği yaptık. Elazığ’da ne kadar etkinlik yaparsak yapalım şehir bunu kaldırıyor. Şehrin insanı, alt yapısı bunu kaldırıyor. 29 Eylül- 8 Ekim arasında yapmış olduğumuz fuarımızda 60 stantta 145 yayınevi kendi kitaplarını orada sergilediler. Ulusal alanda söz sahibi olmuş bir çok yazar kitap fuarı vesilesiyle Elazığ’a geldi. Hem kitaplarını imzaladılar hem de söyleşilerde bulundular. Kitap fuarı girişinin sağ ve sol stantlarını Elazığlılara yazarlarımıza takdim ederek onları ihmal etmedik. 17 yazarımız kendi kitaplarını tanıtıp imza ve söyleşi etkinliği gerçekleştirdiler. Yazarlarımıza şunu söyledim “ Siz yeter ki yazın, şiirlerinizi, romanlarınızı, hikayelerinizi bizde onları Elazığ Belediyesi kültür yayınları içerisinde yayınlayalım. Kitaplarınızı vatandaşlarımızla buluşturalım. Ve bu sözümü burada basın toplantısı aracılığıyla yeniden tekrar etmek istiyorum. İl nüfusunu baz aldığımızda Türkiye’de yapılmış olan kitap fuarları arasında en fazla ziyaretçinin gelmiş olduğu kitap fuarıdır. Fuar açık olduğu süreçte 75 bin kişi fuarı ziyaret etti.’’

HARPUT’TAN URFA’YA GAZELDEN HOYRATA

Başkan Yanılmaz,’’Elazığ ve Urfa musikisi özdeştir, bir birini tamamlar. Biraz daha aşağıya inip Kerkük’ü de dahil ettiğimizde bu üç şehrin musikisi, yemeği, giyim tarzı olarak bir birine çok benzer. Bu açıdan Şanlıurfa ile bir çok ortak özelliğimiz var. Harput’tan Urfa’ya Gazelden Hoyrata etkinliğimizi gerçekleştirdik. Konserimiz muhteşem bir şekilde geçti. Ben konserimize iştirak eden başta sayın valimize olmak üzere katılan hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bunun ikincisi 2018 yılı içerisinde Şanlıurfa’da gerçekleştirilecek.’’

ELAZIĞ, ANKARA'YA TAŞINDI

Ankara’da yapılan il tanıtım günlerinin oldukça beğeni kazandığını dile getiren Mücahit Yanılmaz,’’Yaklaşık 3-4 ay biz bu tanıtım günlerine hazırlandık. Ankara’da tanıtım günleri 5 gün süren tek tanıtım günü biz Elazığ’ın oldu. Bugüne kadar yapılan bütün tanıtım günleri 4 gün sürmüş. Elazığ’ı, Elazığ’ın kültürünü, yöresel ürünlerini, insanını bir kez daha gördük ki Türkiye çok seviyor. Tanıtım günleri için Elazığ’dan Ankara’ya gidecek olan 2 tır bir kamyondan oluşan bütün ürünlerin nakliyesi Elazığ Belediyesi olarak biz gerçekleştirdik. Ben buradan Ankara’ya gelip Elazığ’ımızı temsil eden bütün esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Kâr amacından ziyade ben nasıl ederim de Elazığ’ı en iyi şekilde temsil ederim, Elazığlı olmayan birinin Elazığ’a gelmesine vesile olurum mantığıyla bir kültür ve turizm elçisi gibi hareket eden bütün esnafımıza çok teşekkür ediyorum. Otobüslerle buradan Ankara’ya uğurladığımız esnafımızın yüzünde “Acabalar’’ vardı. Tekrar Ankara’dan Elazığ’a gönderdiğimizde gördüm ki bütün esnafımızın yüzü tebessüm ediyordu. Tanıtım günleri birlikte hareket edince neler yapacağımızı nasıl güzel etkinliklere imza atacağımızın da bir örneği olmuş oldu. Her birimiz bir eksikliği tamamlayınca çok güzel etkinlik oluştu. Ben özellikle sayın valimize çok teşekkür etmek istiyorum. İlk başladığımız günden itibaren ağırlığını koydu. İsteğini, arzusunu ortaya koydu. Özellikle ilçe kaymakamlıklarımızın katılmasında ona bağlı olarak ilçe belediyelerimizin katılmasında büyük bir etkisi oldu.’’dedi.