Kredi Kartı Kullanıcılarına Yeni Sınırlama

Kredi kartı kullanıcıları için yeni bir sınırlama daha hayata geçirildi. Ekonomi yönetimi, harcamaları kontrol altında tutmak amacıyla kredi kartlarına yönelik düzenlemelerini sıklaştırdı.

Kredi Kartı Kullanıcılarına Yeni Sınırlama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kredi kartı kullanıcılarını yakından ilgilendiren yeni bir düzenleme daha yapıldı. Bankalar, kredi kartları üzerinden yapılan nakit çekimlerde sınırlama getirdi. Posta gazetesinden Bilal Emin Turan'ın haberine göre, artık kredi kartlarıyla yapılan nakit çekimler, kart limitinin yüzde 25'ini aşamayacak. Ayrıca, taksitli nakit avans işlemlerinde de vade süresi 12 aydan 3 aya indirildi.

Ülkemizin önde gelen üç büyük bankası, taksitli nakit avans limitlerini belirli bir sınır dahilinde tutuyor. Bu doğrultuda, kredi kartından 3 ay vadeli taksitli nakit avans çekmek isteyen kullanıcılar, en fazla 25 bin lira limitle karşılaşıyor.

Kredi kartı kullanıcılarını etkileyen bir diğer önemli konu ise faiz oranları oldu. Merkez Bankası, mart ayında nakit avans ve artı para hesaplarından çekilen paralara uygulanan aylık faiz oranını yüzde 4.42'den yüzde 5'e yükseltti. Ayrıca gecikme faizini de yüzde 4.72'den yüzde 5.30'a çıkardı.

Nisan ayında ise alışveriş işlemlerindeki faiz oranlarında da artış yaşandı. Bankalar, alışveriş akdi faizini yüzde 3.66'dan yüzde 4.25'e, alışveriş gecikme faizini ise yüzde 3.96'dan yüzde 4.55'e çıkardı.