Kredi Kart Aidatıyla Savunma Sanayii

Son yıllarda savunma sanayi alanında önemli başarılar elde eden Türkiye, bunu daha ötelere taşımak için maddi kaynak arayışına girdi ve ilginç bir özüm buldu.

Kredi Kart Aidatıyla Savunma Sanayii
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Buna göre, limiti 100 bin TL ve üzeri olan kredi kartlarından yıllık 750 TL savunma sanayiine katkı payı alınacak.

Bu haberden sonra hemen herkesin ilk yaptığı iş kredi kart limitinin ne kadar olduğunu öğrenip bunun 99 bine düşürmek oldu.

Bankaların mobil veya internet bankacılığı uygulamaları aracılığıyla da kredi kartı limitleri düşürülebiliyor. Ancak bazı bankalar bu işi zorlaştırmak ve en aza indirmek için kişinin banka hesabını açtırdığı şubeye giderek kredi kartı limitlerini düşürmeyi şart koşuyor. Bazı bankalar ise limitlerin düşürülebilmesi için talep dilekçesi doldurulmasını istiyor.

Savunma sanayi yatırımları elbette önemli ve gerekli. Ancak muhalefete mensup insanların da takdir edip beğendiği savunma sanayi yatırımlarını da artırılmasını tartışmalı hale getirecek ve vatandaşta tepki oluşturacak böyle bir kaynak oluşturma fikri çok doğru değil.

Başta tasarruf tedbirleri olmak üzere savunma sanayiye kaynak aktarmak için hükümetin aklına gelen ilk kesim artık vatandaş olmamalı.

Madem, savunma sanayi ülkenin güvenliği için önemli. Madem, bu yatırımla ülkede istikrar ve barış sağlanmak hedefleniyor o zaman neden çok ucuza ve yok pahasına holdinglere peşkeş çekilen ve ülkemizin dört bir yanında madenlerimizi işleten büyük firmalardan ürettikleri her ton maden için bir bedel savunma sanayi fonuna aktarılması akla gelmiyor.

 Mesela neden Cengiz Holding, Yıldırımlar, Kolin ve diğer firmalardan bu konuda fedakarlık yapmalarını değil de vatandaşlardan istiyoruz.

Ak Parti’nin her tasarruf ve yeni kaynak dendiğinde gözünü halka dikmesi yanlışından kurtulması lazım. Yoksa halk daha da uzaklaşır Ak Parti’den ve toparlanılması güç olur.