KÖYLERE DÖNÜŞ BAŞLADI

Köyden kente göçü önlemek için yürürlüğe konulan teşviklere bir yenisini daha ekledi.

 KÖYLERE DÖNÜŞ BAŞLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun, koyunlara bakanlara ise asgari ücret üzerinden maaş verileceğini açıkladı.

 

DEVLET TARAFINDAN ÖDENECEK

Çiftçiler köyüne dönüp çiftçiliğe ve hayvancılığa devam edecekler. Bu kapsamda köyüne dönen çiftçilere 300 koyun ve maaş desteği devlet tarafından sağlanacak. 

BÜTÜN İHTİYAÇLAR KARŞILANACAK

Her bir aileye 300 tane damızlık koyun verilecek. 300 damızlık koyunu alan ayrıca asgari ücret alacak. Sigortası  da yapılacak.Yem, ilaç, veteriner eksiği varsa oda  karşılanacak. Sadece köyde arazi tapusu  ipotek olarak alınacak.

300 KOYUN İŞLETME SAHİBİNİN OLACAK

Buna göre,300 koyunun 300 yavru vereceği düşünüldüğünde  Bu yavruların tamamı  işletme  sahibine ait olacak.Geri ödeme 300 tane doğacak yavru ile başlayacak.

ELAZIĞ DAHİL BÜTÜN İLLER KAPSAMA ALINDI

Hazırlanan projeye göre,bütün illerde başvuru alınacak.Elazığ dahil bütün iller şartlar açıklandıktan sonra bulundukları il ve ilçelerdeki Tarım İl Müdürlüklerine müracaat edebilecek.

İSTİHDAMIN ARTMASI HEDEFLENİYOR

Hükümetin hazırladığı bu proje ile istihdamın artması da hedefleniyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da işsiz olan vatandaşların köylerine dönerek kendi işlerini kurması ve istihdam sağlaması bekleniyor.

 

ŞARTLAR NELER ?

1-Ailenin köyde çiftçi olması yeterli sayılacak. 

2-Devlet 300 damızlık koyunu ailelere köydeki arazi tapusuna ipotek koyarak teslim edecek.

3-Damızlık koyun sayısı 300. Bu her aileye verilecek olan sayı.

4-Çiftçi ailelere 300’er damızlık koyunun yanı sıra sigorta ve maaş desteği de verilecek. Koyun verilen kişi asgari ücret maaşı alacak. Ayrıca koyunlar için veterinerlik hizmetleri ücretsiz olacak. Yem ihtiyacını da devlet karşılayacak. 

5-Geri ödeme yavrular doğduktan sonra olacak. Aileler yavruları devlete ya da isterlerse kendileri satarak 300 damızlık koyunun parasını ödeyebilecekler.

6-Fiyat garantisi olacağından çiftçi zarar etmeyecek.

 

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Köyüne dönene 300 koyun projesinin müracaat tarihinin  ilerleyen günlerde açıklanması bekleniyor.Tarım Bakanlığı sitesinden yapılacak duyuru ile müracaatların başlayacağı ifade edilirken,il ve ilçelerde bulunan Tarım İl Müdürlüklerinden de bilgi alınabilecek.

 

ELAZIĞ’DA YOĞUN BİR MÜRACAAT BEKLENİYOR

İşsizliğin yüksek olduğu iller arasında olan Elazığ’da hazırlanan proje ile köye dönüşlerin artması hedefleniyor.Özellikle Elazığ’ın  Merkez köyleri ve Palu,Karakoçan,Arıcak ve Kovancılar  ilçelerinde  müracaat tarihinin açıklanmasının ardından vatandaşların yoğun bir şekilde başvurularda bulunması bekleniyor.