Korona günlerinde evcil hayvan sahiplenin

Başak MERAL GÜNDÜZ/1976'dan bugüne sevimli dostlarımız için Oğuz Akvaryum Shop Elazığ'da işini severek yapan sayılı ve başarılı iş yerlerinden biri

Korona günlerinde evcil hayvan sahiplenin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Oğuz Akvaryum Petshop yetkilisi Özkan Polat,Corona virüs’ün çıkmasıyla beraber gerçek hayvan severlerinde ortaya çıktığını ifade etti.

Polat,Koronavirüs günlerinde kendisini psikolojik olarak iyi hissetmeyen kişilere evcil hayvan sahiplenmelerini tavsiye ederek,hayvanlar ve insanlar arasında farklı bir bağ var evde hayvan beslemek psikolojiyi düzeltecektir dedi.

Özellikle koronavirüs sürecinde pek çok kişinin psikolojik sorunlar yaşadığının altını çizen Özkan Polat,“Hayvanlar duygusal bağ kurabildiğimiz tek varlıklar.Onlarla göz teması kurabiliyoruz,kucağımıza alıp seviyoruz.Evimizde olan bir kedi bir köpek bizim psikolojimizi anlıyor.Yanımıza geldiklerinde bir patisini dokundurduğunda bize iyi hissettirebiliyorlar”dedi.

KUŞ YADA BALIK BESLEMEYİ DENEYİN
Özkan Polat, Psikolojik  rahatsızlık yaşayan kedi veya köpek beslemek istemeyenlere balık beslemesini öneriyor.

Polat,“Herkesin evde kedi veya köpek beslemesi imkansız. Alerjisi olan oluyor, rahatsız olan oluyor. Kedi ve köpek besleyemeyecek olanların bir balığa, bir kuşa bakmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü beslemek, hayvana yem vermek hayvanla kişi arasında bir bağ kuracaktır. Öte yandan, hayvanlar empati kurabilen varlıklardır. İnsanların psikolojilerini anlayabilirler" ifadelerini kullandı.

EV HAYVANLARI ÇOK MUTLU
Özkan Polat,”Pandemi döneminde yaşlılar evde muhabbet kuşu ya da akvaryumla vakit geçiriyorlar.Ögrencilerin ise pandemi döneminde ilgisi kedi ve köpeğe oldukça arttı.Bu dönem bittikten sonra hayvanları dışarı bırakmamalarını umut ediyorum.Evcil hayvanların sahipli ve sahipsiz olarak ayrılması gerektiğine dikkat çeken Polat “Sahipsiz hayvanlar özellikle sokak köpekleri, bize yakın olan kuşlar, martılar pandemiden olumsuz etkilendi. Ev hayvanları belki biraz daha mutlu olabilirler çünkü sahipleri evden çıkamıyor ve onlarla beraberler. Şu an onlar çok mutlular” diye konuştu.

HAYVAN SEVGİSİNİ HERKES ÇOCUĞUNA AŞILASIN
Polat”Hayvan sevgisini herkes çocuğuna aşılasın.Sorumluluk duygusu edinsinler.Hayvan sevgisi olan çocuklar insana kesinlikle zarar veremez. İstediği kuşu alabilirsiniz çocuğunuza.Papağan,muhabbet kuşu.Papağanı istek doğrultusunda getiriyoruz.Mesela Jako papağanı çok özel alacak olan müşterilerimize getirip veriyoruz.Çok sesli bir papağan.Sultan papağanları,ispinozlar,hint bülbülleri.Her birinin ayrı ayrı bakımı beslenmesi var. Ayrıca dev akvaryumlar yapıyoruz.Otellere,özel okullara,restoranlara,evlere duvara gömme akvaryum yapıyoruz.Çeşit çeşit balıklarımız mevcut”dedi.


MÜŞTERİLERİMİZ GÜN GEÇTİKÇE BİLİNÇLENİYOR
Özkan Polat”Müşterilerimiz gün geçtikçe bilinçleniyor.Takıldıkları konularda buraya geliyorlar.Çok duygusal müşterilerimiz var hayvanları hastalandığında geliyorlar elimizden geleni yapıyoruz.Akıllarına takılan her türlü sorunda biz müşterilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.Unutmayalım ki içinde hayvan sevgisi olmayanın merhamet duygusu da olmaz”dedi.