Köpük Banyosundaymışız!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye'de enflasyonun içeriden ve dışarıdan kaynaklandığını, emtiadaki fiyat yüksekliği ve ulaşımdaki fiyat artışının enflasyonun yükselmesindeki önemini vurgulayarak 1973'de enflasyonda benzer bir sorun yaşadığını ifade etmiş. 

Köpük Banyosundaymışız!

Bakan Nebati, ayrıca enflasyonun üzerimizde bir yük olduğunu vurgulayarak, köpük enflasyonun da bulunduğunu aktararak, "Yaza doğru yükü atacağız. Mayıs 2023'te tek haneli enflasyona ineceğiz. Seçime de tek rakamla gireceğiz." Demiş.

Oh ne rahatladık ama!  Demek bizim kıyametler koparmamıza çok da gerek yokmuş. Boşunaymış tepkilerimiz ve sitemlerimiz. Yaşadığımız hayat pahalılığı ve enflasyon sahici ve kalıcı değil sadece köpükmüş. Yani bizim şikâyet ve serzenişte bulunduğumuz enflasyonla imtihanımız köpük banyosu keyfinde ve konforunda geçireceğimiz sayılı günlermiş.

Sayın Bakan, ne de rahatlattın bizi! Sağ olun var olun. Ancak her şeyi anladık ve biraz da hoşumuza gitti köpük banyosunda olmak ama bir şeyi anlayamadık. Enflasyonun tek haneli olacağını açıkladığınız tarih Mayıs 2023. Seçimler ise Haziran 2023. Umarız söylediğiniz hedef tutar ve enflasyon tek hanelere iner ve bizler de bu başarının ödülünü sandıkta veririz. Ya hedef tutmaz ve tek haneli bir enflasyonla giremezsek 2023 Haziranına? Başka sorum yok.