'Konuyu Biliyorsunuz'

Dövizin düşmesi sonucu doğal olarak marketlerdeki ürünlerin fiyatlarının düşmesi bekleniyordu.  Ancak bu süreçte girdilere zam yapılmamasına rağmen birçok ürünün fiyatı düşmek yerine daha da çıktı.

'Konuyu Biliyorsunuz'

Ticaret Bakanlığı bünyesinde kurulan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, marketlere yönelik yaptığı denetimlerde bazı marketlerin ürün alış fiyatları artmamasına rağmen bazı ürün gruplarında yüzde 20'leri aşan oranlarda sebepsiz yere zam yaptığını tespit etti.

Bir markette ise beyaz peynirde maliyet artmamasına rağmen fiyatına yüzde 30 zam yapıldığı görüldü.
Kurul, maliyeti artmamasına rağmen vatandaşa sattığı ürünlere yüzde 20'yi aşan oranda zam yaptığı tespit edilen A101, Bim, Şok, CarrefourSa ile Metro marketlere, 14 bin 860 lira ile 143 bin 860 lira arasında idari para cezası kesti.

Bu cezalar elbette önemli ve gerekli. Ancak en etkili ve geçerli mücadele yöntemi boykot.
Bugünlerde sosyal medyada;  #boykot ediyoruz çağrısı ve “Konuyu Biliyorsunuz” sloganıyla 1-5 Ocak 2022 tarihleri arasında zincir marketlerinden alışveriş yapılmaması yönünde çağrılar yapılarak anlamlı bir kampanya başlatıldı.

Ticari firmaların en korktukları şey, müşterilerinin güvenini kaybetmektir. 1-5 Ocak tarihlerinde alışkanlıklarımızdan biraz ödün verir ve alışverişimizi en aza indirip onu da mahallemizdeki esnaftan ya da ilimizin zincir marketlerinden yaparsak, tüketicinin ve halkın gücünü göstermiş oluruz.

1 Ocak Cumartesi günü başlayıp 5 Ocak Çarşamba günü bitecek bu boykot, “zincir marketlerin inadı mı yoksa halkın gücü mü daha etkili?” sorusunun da cevabı olacak.

Aman ha! Basit alışverişleriniz yüzünden halkın gücüne ve direncine sekte vuranlardan olmayalım.