'Kongre Olmuş Neyime?'

Ak Parti 7. Büyük kongresi tamamlandı, MKYK belirlendi. Önümüzdeki günlerde kabinede yapılacak revizyon ile yeni bir heyecan ve yönetimle ülkeye hizmet dönemi başlayacak.

'Kongre Olmuş Neyime?'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti hükümetlerinin tüm ülke gibi ilimizde geçmişten bugüne gerçekleştirdiği önemli hizmetler var. Ancak tüm bu hizmetler, 24 Ocak 2020 depremi yaşanan aksaklıkların gölgesinde kaldı.

Özellikle TOKİ’nin ilgisiz  tavrı, teknik adamların  ilimizin yaşam kültürü ve vatandaşların bir konuttan beklentilerini yok sayan dayatmacı plan konut projeleri ile yapılan hizmetler, ciddi eleştirilere muhatap oluyor.

Deprem sonra yapılan uygulamalarda çektiği kuranın güzel yerde olması ve eski yaşadığı evden çok daha güvenli olması dolayısıyla memnuniyetlerini dile getirenler olsa da onların sesi, mağdurların sesinden daha az çıktığı için şehirde kaotik bir ortam oluşmuş durumda.

İşte tüm bu sorunların yaşandığı anda Ak Parti’nin genel kurul yapması ve yeni MKYK kurulunu açıklaması halkın büyük bir çoğunluğunda bir heyecan oluşturmadığı gibi umut ışığı da görülmüyor.
Halk, yeni dönemde kendi sorunlarıyla daha çok ve samimi olarak ilgilenilmesini istiyor. Milletvekillerinin kendilerinin zamanı yoksa bile danışmanları aracılığı ile sorun tespiti yapıp, çözüm noktasında profesyonel bir ekiple çalışmasını istiyorlar.

Aynı sorunları yeni dönemde konuşmak istemeyen vatandaşlar, siyasilerden artık kesin çözümle birlikte memnuniyet oluşturacak adımlar atanmasını istiyorlar.

Tüm bu sorunların yaşanmaya devam edildiği bir süreçte Ak Parti’nin kongresinin halkta karşılığı çok yok ancak beklentiler çok. Vatandaş,  yaşadığı sorunlara çare ve çözüm olacak siyasi istiyor. “Kongre olmuş neyime” diyor bunun olumlu olarak kendisine yansıması bekliyor.