KONGRE AK PARTİ'YE NE GETİRECEK?

Ülkemiz hızla seçimlere giderken seçimler kadar önemli bir konu da Ak Parti'nin 12 Eylül'de yapacağı olağanüstü kongre olacak

KONGRE AK PARTİ'YE NE GETİRECEK?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkemiz hızla seçimlere giderken seçimler kadar önemli bir konu da Ak Parti’nin 12 Eylül’de yapacağı olağanüstü kongre olacak.

Geçtiğimiz yıl, Erdoğan’ın halkın yüzde 52 oyuyla cumhurbaşkanlığına seçilmesinin ardından boşalan Ak Parti Genel Başkanlığına Prof. Ahmet Davutoğlu getirilmiş, ancak Davutoğlu teşkilatlarda yeterli bir heyecan dalgası oluşturamaması ve Tayyip Erdoğan karizmatik liderliği sonrasında silik kalmakla itham edilmişti. Bu durum 7 Haziran seçimlerine de yansımış ve parti ciddi oranda oy kaybetmişti.

YALÇIN AKDOĞAN GENEL BAŞKAN MI OLUYOR?

12 Eylülde yapılacak kongrede Davutoğlu’nun yetersiz kaldığı ve liderlik noktasında teşkilatlara yeterli motivasyonu sağlayamadığı gerekçesiyle yeniden aday olmayacağı kulislerde konuşulmaya başlandı.

Davutoğlu isminin yerine başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın adı geçiyor. Akdoğan ismine Cumhurbaşkanı Erdoğan da yakın duruyor.  Uzun yıllardan beri Erdoğan’ın danışmanlığını yapan, siyasi projelerin fikir babası olan, çözüm sürecini önemli bir noktaya getiren, siyasi derinliği ve polemik gücü yanında popülaritesi de olan Akdoğan’ın genel başkan olmasındaki tek engel karizmasının olmaması.

GÜL’ÜN AYAK SESLERİ Mİ?

12 Eylülde yapılacak olağanüstü kongrenin sürpriz isminin ise Abdullah Gül olması bekleniyor. Uzun süreden beri sessizliğini koruyan Abdullah Gül’ün kendine yakın siyasetçi ve kanaat önderleri ile görüştüğü, olası bir adaylık için düşüncelerini aldığı ifade ediliyor.

Siyasette daha bir uzlaşmacı, kitlelere daha çok yakın duruşu, demokratik tavrı ve gelinen noktada toplumun kabul göreceği bir isim olarak Abdullah Gül ismi Ak Parti tabanı kadar diğer kesimlere de sıcak geliyor.

ABDULLAH GÜL GENEL BAŞKAN OLURSA…

12 Eylülde yapılacak genel kurulda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve parti MKYK’sının da onayı ile Abdullah Gül Genel Başkan olursa 1 Kasımda yapılacak seçimlerde Ak Parti’nin yeniden yüzde 50 oranına yaklaşabileceği, ülkenin yeniden istikrara kavuşacağı, bu durum karşısında da terör örgütünün saldırı yapacak gücü kalmayacağı görüşü ortaya konuluyor.

ORTADOĞU POLİTİKASI SİL BAŞTAN

Olası bir Abdullah Gül başbakanlığında ülkemizi  ciddi anlamda sıkıntıya sokan Ortadoğu politikalarının yeniden gözden geçirileceği, İran, Rusya ve Çin konularındaki yaklaşımların da revize edileceği ifade ediliyor.

GÜL, ELAZIĞ’DA KİMLERLE GÖRÜŞTÜ

12 Eylül öncesi taban yoklaması yapan ve bu konuda eski il başkanları da dâhil her ilde birkaç kişiyle özel görüşmeler yapan Abdullah Gül’ün Elazığ’da kim ya da kimlerle görüştüğü ise merak konusu oldu. Hâkimiyet kaynaklarının ulaştığı ancak şu an itibariyle  saklı tuttuğu bu isimlerin de tabanda yoklamalar yaptığı ve kamuoyu oluşturma çalışmaları yaptıkları biliniyor.

Bu isimlerin Abdullah Gül’den işaret bekledikleri, herhangi bir adaylık söz konusu olduğunda da delegeler bazında çalışmalar başlatacakları ifade ediliyor.