Konferans güzel, salon boş

Fırat Üniversitesi tarafından 16-18 Ekim 2024 tarihleri arasında Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin ev sahipliğinde Çanakkale On sekiz Mart Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Yalova Üniversitesi iş birliğiyle 'Uluslararası Kadın Çalışmaları Konferansı' düzenlendi.

Konferans güzel, salon boş
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çok önemli ve alanlarında yetkin isimlerin konuşmacı oldukları programı, Kanal 23 Televizyonunun banttan ve tekrarından izledik. Konu önemli, konuklar önemli ancak salon bomboştu.

AKM’de planlanan ve belli ki yoğun bir katılım beklenen konferansa ancak protokol sıraları dolmuştu.

Ancak burada sorun katılımdan ziyade, konuyla direkt ilgili kurumların konferansa bizzat davet edilmemesi ile ilgili bir sorun var sanıyoruz.

Kadın ve kadına şiddetin hukuki boyutunu anlatan Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu, bu konuyla ilgili her Sosyal Politikalar kurulduğunu ifade ederken salonda Aile ve Sosyal  Politikalar İl Müdürlüğünden, Emniyet Müdürlüğünden, Barodan, bu konuda hizmet veren ADEM ve diğer kadın derneklerinden kaç temsilci vardı merak ediyoruz.  Salonda sadece bir sıranın dolmasından da anlıyoruz ki bu organizasyonu duyurma ve ilgili kurumları davet noktasında bir aksaklık ve kopukluk yaşanmış.

Kadın ve kadına şiddetle ilgili çok sayıda kurum yetkili ve görevli olmakla birlikte bu konuyu lisans, yüksek lisans ve doktora olarak çalışan yüzlerce öğrencinin dahi duymadığı bir konferans ne yazık ki boş koltuklara sunuldu.

Allah’tan bu konulara duyarlı yerel medyamız var da tekrar yayınlarıyla bizler de izledik ve faydalandık. Umarız Fırat Üniversitesi gerçekleştirdiği güzel ve olumlu etkinlikleri özellikle muhatapları olan kurumlar başta olmak üzere daha etkin duyurur ve katılım noktasında gayret gösterir.