Komutanlar sahneye çıktı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 953. Yıl Dönümü Kutlama Programı'na katılmak üzere Ahlat'tan Malazgirt'e gitmişti. Malazgirt'teki konuşmasının ardından başta kuvvet komutanları olmak üzere protokol sahneye davet edilmişti.

Komutanlar sahneye çıktı mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fotoğraf çekimi için davet edilen kuvvet komutanlarının hiçbirinin sahneye çıkmadığı iddia edilmişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, "Bazı basın yayın organlarında yer alan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Malazgirt’teki konuşmasının ardından kuvvet komutanları, davet edilmelerine rağmen sahneye çıkmadılar” iddiası doğru değildir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Malazgirt Zaferi'nin yıldönümü etkinliğindeki konuşmasının ardından, protokol sahneye davet edilmiştir. Kuvvet komutanlarımızın da sahneye çıktığı, ancak sahnenin uzunluğu nedeniyle görüntüler kaydedilirken kadrajın dışında kaldıkları tespit edilmiştir. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz." açıklamasında bulundu.

İletişim Başkanlığı her ne kadar bu açıklamayı yayınlasa da komutanlarla birlikle tüm protokol üyelerinin “kadraja sığmadı” dediği resmi yayınlayamadı.

Komutanların tüm protokol üyeleriyle birlikle sahnede olduğu bir resmi ve fotoğrafı,  İletişim Başkanlığının açıklamasında da göremedik.

Komutanların sahneye çıkmak istememelerinin belki çok özel bir nedeni yoktur. Belki de aşırı kalabalıktan dolayı çıkmak istememişlerdir.

Kaldı ki kuvvet komutanlarının müstakil olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yan yana oldukları resimler zaten var. Buna rağmen sahnede 60-70 kişinin olduğu bir ortamda komutanların çıkmasını beklemek çok doğru olmaz.

Ama anons edilmelerine rağmen bir çıkmama ve hassaten bir görüntü vermememe durumu varsa, burada farklı bir sorun olabilir.

Ama bu sorun asla eski Türkiye’ye dönüş emaresi ve işaret fişeği değildir.