Kombi temizliği neden yapılmalı? 30 yıllık tecrübesiyle uzmanından öneriler!

Kombilerde bakım ve kalorifer peteklerinde bakım neden önemlidir? Beyaz eşya ürünlerinde 30 yıldır teknik servis hizmeti veren Murat Tuncel açıkladı.

Kombi temizliği neden yapılmalı? 30 yıllık tecrübesiyle uzmanından öneriler!

Sonbaharın ortasında olduğumuz bugünlerde akşamları serin havalar iyice kendini hissettirmeye başladı.  Konutlarda oturanlar peteklerini yakmayı hazırlanırken beyaz eşya teknik servisi Murat Tuncel kombi ve petek temizliğinin önemine dikkat çekti.  Tuncel gazetemize yaptığı özel açıklamada “Her iki yılda bir kombi bakımı ve petek temizliğini vatandaşlarımıza öneriyoruz. Temizliği yapılmayan petekler daha fazla enerji harcar ve bizi daha az ısıtır. Oysa temizlenen petekler gereksiz enerji kullanımının önüne geçer ve daha iyi ısınmayı sağlar. Temizlenen petekler su dolaşımını rahat yapacağı için ısı ortama erken yayılır. Peteklerin ve tesisatın içi tamamen temizleneceği için daha sağlıklı çalışır ve ömrü uzar” dedi.

Kombi temizliği neden yapılmalı? 30 yıllık tecrübesiyle uzmanından öneriler!

Kombilerin temiz olmasına da dikkat çeken Tuncel “Peteklerin içindeki çamurlu su kombi girişindeki filtrelerin süzgecini çamur dolduruyor. Bu da kombi pompasına giden suyu engellediği için peteklerin alt bölümünün ya da birkaç petek ısınmıyor diye şikayetlere neden oluyor.  Peteklerinizi düzenli olarak yakıyorsanız iki yılda bir kombi, filtre ve petek temizliğini vatandaşlarımıza öneriyorum” diye konuştu.

Kombi bakımının faydalarını sıralayan Tuncel “Daha az yakıt harcayarak faturalarınızın daha düşük gelmesini sağlar. Ayrıca kombinin uzun ömür olmasını, iyi çalışmasına ve az arıza çıkarmasına katkı sunar” ifadelerini kullandı.

Tuncel, kombi ve petek temizliğini bin 200 liraya yaptıklarını belirtti.