'KOLAYLAŞTIRIN, GÜÇLEŞTİRMEYİN'

Elazığ Belediyesi'nin son yıllarda kangren haline gelen şehir içi trafiği rahatlatma çalışmaları kapsamında Zübeyde Hanım Caddesi'nin iki şeritten üç şeri

'KOLAYLAŞTIRIN, GÜÇLEŞTİRMEYİN'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediyesi’nin son yıllarda kangren haline gelen şehir içi trafiği rahatlatma çalışmaları kapsamında Zübeyde Hanım Caddesi’nin iki şeritten üç şerite çıkarma çalışmaları devam ederken ulaşımın geçici olarak Fırat Üniversitesi içindeki yoldan verilmesi uygulamasının zaman zaman yönetim  yasağına takılması tepkilere yol açıyor.

ÜÇ ŞERİTLE GELEN TRAFİK RAHATLIĞI

Bilindiği gibi Elâzığ Belediyesi, şehre batı yönden giriş ve çıkışların sağlandığı ve yoğun bir araç trafiği yanında ciddi oranda toplu ulaşım araçları olan otobüs ve minibüslerin sık sık yolcu indirip bindirme yaptığı Zübeyde Hanım Caddesi’nin iki şerit olan trafik akışını üç şerite çıkararak hem seri akan hem de daha güvenli bir sürüş sağlayan araç trafiği için geçtiğimiz hafta hummalı bir çalışma başlatmıştı.

ÇALIŞMA ETAP ETAP YÜRÜTÜLÜYOR

Şehrin önemli bir ulaşım akışı  olan Zübeyde Hanım Caddesi’ndeki çalışmalar, sürücülerin daha çok mağdur olmaması adına etap etap yürütülerek geçtiğimiz hafta Orman Müdürlüğü Kavşağı’ndan itibaren kesilen trafik, Mesire alanı içinden Fırat Üniversitesi Mühendislik kampüsü güzergâhından Çaydaçıra Kavşağı’na bağlanmıştı.

Çalışmaların ikinci etabı ise Karayolları Kavşağı’ndan başlayıp Orman Bölge Müdürlüğü kavşağına kadar olan bölümdü. Bu alandaki çalışmalar için trafik, Ahmet Aytar Meydanı’ndan itibaren uyarı ve yönlendirme tabelalarıyla çevre yoluna verildi. Ancak özellikle Çaydaçıra Mahdigeresi’nde ikamet edenler için üniversite içinde geçen yolun kullanılması zorunluluğu oluştu.

ÖNCELERİ AÇIK OLAN YOLLAR ZAMAN ZAMAN KAPATILDI

Çalışmanın ilk günlerinde vatandaşlara büyük kolaylık sağlayan ve çevre yolunda kilometrelerce oluşan araç konvoyunu önemli derecede azaltan Fırat Üniversitesi içindeki geçişlere izin verildi. Ancak zaman zaman geçişler, özel güvenlik görevlilerince alınan talimatlar gereği engellendi.

Atatürk Lisesi gidişinden geçiş yapak isteyen sürücüler geri döndürülerek tam bir trafik kargaşası yaşanmasına sebep oldu. Halkın bu mağduriyet karşısında, şehrimiz için yapılan böylesine önemli bir çalışma için Fırat Üniversitesi yetkililerinden anlayış ve kolaylık sunmalarını bekledi.

REKTÖR DEMİRDAĞ’IN BİLGİSİ YOK MU?

Son birkaç gün içinde sürücülerin tepkisine sebep olan ve trafikte tam bir keşmekeşin yaşanmasını kaçınılmaz kılan bu uygulamalardan Fırat üniversitesi Rektörü Prof. Kutbettin Demirdağ’ın bilgisinin olmadığı iddia ediliyor. Rektör Demirdağ’ın halkın ve şehrin faydasına olan her türlü çalışmalarda destek ve katkı vermekten geri durmadığını belirten vatandaşlar bu uygulamanın da sonlandırılarak birkaç gün daha Fırat Üniversitesinden geçişlerin sorun olmayacağına inanıyorlar.

HER KURUM ŞEHİR İÇİN ÇALIŞIYOR

Elazığ’daki her kurumun şehir için, şehrin insanlığına hizmet için çalıştığını belirten vatandaşlar, her ne kadar değişik ve farklı kurumlar tarafından yapılsa da gerçekleştirilen tüm faaliyetlerin şehir ve halk  için yapıldığına dikkat çekerek, “Yöneticiler geçici, hizmetler bakidir. Yapılan hiçbir hizmet bir kurum ve şahıs için değil şehir içindir. Kurumların karşılıklı yardımlaşması ve dayanışmasından yepyeni hizmetler ortaya çıkar. Bu konuda şehrimiz yöneticilerini ve kurumlarını desteklemek gerekir” dedi.

ÇALIŞMALAR PAZAR GÜNÜ TAMAMLANIYOR

Şehrin değişim, dönüşüm ve trafiğinin rahatlatılmasında devrim niteliğinde olan Zübeyde hanım caddesinin trafik akışının iki şeritten üç şerite çıkarılması işlemi Pazar günü tamamlanacak ve yol yeni yüzü ve rahatlığı ile hizmet vermeye başlayacak. Sıcak karışım asfaltı, yenilenen tretuvarları, yol çizgileri, konforlu ve emniyetli sürüşü ile pazartesi gününe yepyeni bir Zübeyde Caddesi ile uyanmış olacağız.