Köfteci Yusuf'tan yeni açıklama

Ürünlerinde domuz eti kullandığını reddeden Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş'tan yeni bir açıklama geldi.

Köfteci Yusuf'tan yeni açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akkaş, "Bu ülkede yabancı firmalarla ortak olsanız bu kadar kolay dokunamazlar. Siyasi ilişkilerin olsa o zaman da dokunamazlar. Yusuf nasıl ucuz satıyor? Arkadaşlar biz ucuz satmıyoruz. Diğerleri pahalı satıyor. Hiç maddi kazanç sağlamayacağımız bir şeyi ürüne katmak, mantıklı mı sizce? Böyle bir şey yok, asla yok" ifadelerini kullandı.

Köfteci Yusuf olayında peşin hükümle firmayı savunmak istemeyiz ama milyonda bir oranında bir bulguyla da böylesine yerli ve milli bir firmanın itibar suikastına kurban gitmesine de çok prim vermeyiz.

Köfteci Yusuf’un açıklamasında da yer bulduğu gibi bu firma ucuz satmıyor ürünlerini, normal fiyatından satıyor. Diğer firmalar ve ulusal zincir firmalar çok yüksek fiyatlara ürün satınca Köfteci Yusuf’un fiyatları ucuz kalıyor.

Benzer bir savunmayı ilimizde sektörün duayeni olan Kebapçı Fuat Usta’dan dinlemiştik.

Fuat Usta, kebap ve lahmacunlar da kullanılan ürünlerin fiyatları ve bununla kaç lahmacun ve kaç kebap çıkacağına dair yaptığı hesapla fiyatların aslında birçok firmada olduğu gibi yüksek olmadığını ortaya koymuştu.

Fuat Usta’nın yaptığı bu matematik hesabı elbette birçok firma ve markanın hoşuna gitmemişti ama gerçek de buydu.

Köfteci Yusuf’un da yaptığı aynı şey. Kendi çiftliklerinde ürettiği büyükbaş hayvanları kendi tesislerinde işleyen, tüm sistemi kameralarla izlenen ve hijyen koşulları ve soğuk zincirle şubelere ulaştırılan ürünlerin fiyatının diğer firmalara göre ucuz olmasını hazmedemeyen çevreler böylesi bir komplo üzerinde tepinmeye devam ediyorlar.

Şubeye ve firmanın ekonomisine hiçbir katkı sunmayacak böylesi bir olayın sadece iki şubede olması da oldukça manidar ve anlamlı.

Köfteci Yusuf’un analizleri sorunlu çıkan bu şubelerde çalışan tüm personel ile firmaya tedarikçilik yapmak amacıyla şubeye girip çıkanların tümüyle ilgili kameralar üzerinden bir araştırma yapılması gerekiyor. Bu yapılınca varsa bir sorun onun da rakip firmalar tarafından özellikle şubeye yerleştirilmiş bir elemanın kasti bir hareketi olabilir.

Köfteci Yusuf’un küresel firma olmaması ve siyasilere yakın olmaması vurgusu da önemliydi.

Umarız Köfteci Yusuf bir an önce bu araştırmalarını tamamlar da kamu vicdanı rahatlar.