KİM HAKLI?

Erkan BAY/ 31 Mart yerel seçimlerinde Yazıkonak belediye başkanlığını kazanan Saadet Partisi adayı Hatip Çadırcı,son günlerde Yazıkonak Belediyesinden işten çıkartılan 30 işçi için Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulundu.

KİM HAKLI?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yazıkonak Belediyesinden 30’dan fazla işçinin işine son verilmesinin ardından, Yazıkonak eski Belediye Başkanı Aydın Ayaz ile 31 Mart seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen Hatif Çadırcı  karşı karşıya geldi.

                                               

ALINAN İŞÇİLERİN MAAŞLARINI ÖDEYEMİYORUZ

Belediyenin borç batağında olduğunu ve maaş ödemekten zorlandığını ifade eden Çadırcı,’’ Bende emekçi olduğum için böyle bir durumun yaşanmasından dolayı çok üzgünüm.Bazı haksızlık ve hukuksuzluktan dolayı böyle bir  durum yaşandı.İşçilerin maaşlarını  da ödeyemiyoruz.Şeffaflık bizim önceliğimiz.Gelsinler baksınlar.’’dedi.

CİDDİ BİR BORCUMUZ VAR

Başkan Çadırcı,’’Ciddi bir borcumuz var.10 Milyon TL  bir borcumuz var.Acil ödememiz gereken ise mesela yakıttır,mahkemede hak kazanılmış ödemeler var.Bu ödeme de  1 Milyon 700 Bin TL civarındadır.Şimdi bu parayı ödesem işçi maaşını ödeyemiyorum.İşçi maaşını ödesem bu parayı ödeyemiyorum.Yani böyle bir yıkımla karşı karşıyayım.’’dedi.

İŞTEN ÇIKARMALAR ASLA SİYASİ DEĞİL

İşten çıkarmaların asla siyasi bir karar olmadığını ifade eden Başkan Cadırcı,’’Bir çarem yok.Siyasi bir karar olsa bende işçi alırdım.Ama başka bir çaremiz kalmadı.Çıkarılan işçilerin çoğu oturan bir kesim.Günde 1 yada 2 saat çalışan kişiler.Yani bu karardan sonra işimiz aksamış değildir.Bir yıla kadar  da işçi alamıyoruz.Böyle bir tedbir almasam,insanlar benden hesap sormazmı ?.Bu kurumu nasıl bu hale getirdin diye.’’dedi.

KURUMUMUZUN FAİZE AYLIK ÖDEDİĞİ PARA 67 BİN TL İLE  70 BİN TL ARASINDA

Başkan Çadırcı,’’Ben kredi alamıyorum.Belediye’nin geçmiş döneme ait borçları olduğu için böyle karar almak zorunda kaldık.İşçilerin maaşlarını ödemekten zorlanıyoruz.Kurumumuzun faize aylık ödediği para 67 Bin TL ile  70 Bin TL arasında.Şuan için 30 civarında bir iş çıkarmak zorunda kaldım.’’diye konuştu.

İŞÇİLERİ KİMSE SİYASİ BİR MALZEME YAPMASIN

Başkan Hatif Çadırcı,’’En fazla üzüldüğüm nokta işçilerin siyasi bir malzeme yapılmasıdır.Ben bu kararı üzülerek aldım.  Dediğim gibi benden emekçiyim. Bu durumlardan bizlerde memnun değiliz.Yazıkonak Belediyesi bu parayla bu gelirle bu insanların parasını ödeyemezdi.’’şeklinde konuştu.

31 Mart yerel seçimlerinde Yazıkonak belediye başkanlığını kazanan Saadet Partisi adayı Hatip Çadırcı’nın Yazıkonak Belediyesinde çalışan işçileri çıkarmasından sonra Yazıkonak Belediyesi eski Başkanı Aydın Ayaz’da bir açıklama yaptı.

İŞÇİLER YARGI YOLUNA BAŞVURACAK

Belediyenin mali yapısının bahane edilerek yapılan işçi kıyımının son derece üzüntü verici olduğunu kaydeden Aydın Ayaz, KHK kararıyla 4 Aralık 2017 öncesi belediyede çalışanlarında işine son verildiğini hatırlatarak, çıkarılan işçilerin yargı yoluna başvuracağını söyledi.

İŞÇİ KIYIMI YAPMASI HANGİ VİCDANA, HANGİ İNSAFA SIĞAR

Yazıkonak Eski Belediye Başkanı Aydın Ayaz,:’’31 Mart yerel seçimlerine bir hafta kala kimlerin kimlerle bir araya geldiğini ne acıdır ki görüp şahitlik ettik.  Mangalda kül bırakmayanlar, Genel Başkanlarını SKM açılışına davet edenler son haftada Millet İttifakı çatısı altında bir araya gelerek AK Parti’nin seçim kaybetmesine neden oldular. Milet İttifakı Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Yazıkonak’ta da HDP ile saf tutarak seçime birlikte girdi. Belediye seçimlerini kazanan Sayın  Çadırcı’nın da ilk icraatı 23 belediye personelimizi işten çıkarmak oldu. Yazıkonak şehrimizin en büyük beldesi konumunda olan, her geçen gün gelişen yapısıyla birçok beldeye örnek olan bir yerdir. Seçim öncesi işçilerimize dokunmayacağız naralarını atanların şimdi belediyenin mali yapısını örnek göstererek işçi kıyımı yapması hangi vicdana, hangi insafa sığar.’’dedi.

7 MİLYON TL CİVARINDA  BİR BORÇLA BELEDİYEYİ DEVRALMIŞTIK

Ayaz:“Ülkemizde ki 1397 belediyenin yüzde 90’ı borç yükü altındadır. Eğer sizler borçsuz bir belediye isterseniz, hizmet üretmez sadece makamları işgal edersiniz. Biz 2015 yılında göreve geldiğimiz zaman 1986 yılından beri gelen 52 icra dosyasını behemehâl kaldırıp hesaplarımızı kontrol altına aldık. Esnafın alacakları, kamu alacakları derken 7 milyon küsur bir borçla belediyeyi devralmıştık. 4 yıllık hizmet maratonumuzda bir yandan borçları ödedik, diğer yandan beldemizin gelişimine katkı sunmaya çalıştık. Görevde bulunduğum zaman diliminde kanunun bizlere tanıdığı bütçemizin yüzde 40’ını geçmemek kaydıyla eleman alımında bulunduk. Şimdi birileri adeta ahkâm kesiyor, belediye nefes alamaz durumda diyor. Böyle feveran edeceğinize kaynak üretin ve söylenmek yerine hizmetlerinizle kamuoyunun karşısına çıkın. İşçi kıyımı yaparak birilerine hoş görünmek Yazıkonak halkının nefretini kazandırmaktan öteye gitmez.’’diye ifade etti.

İŞÇİLER ADLİYE’YE BAŞVURMUŞTU ;

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda Saadet Partisi’nden Yazıkonak Belde Belediye Başkanı seçilen Hatif Çadırcı, belediye bütçesinin yetersiz olduğunu gerekçe göstererek belediyede işçi statüsündeki kadrolu 23 kişiyi işten çıkarmış ve bu işçilerden 7’si geçtiğimiz günler de Elazığ Adliyesi Arabuluculuk bürosuna  başvurmuştu.

İşten çıkartılan işçiler  hukuk yoluyla haklarını aramaya devam edeceklerini belirtiyor.