Kılıçdaroğlu tamam..

Pazartesi günkü 'Hakimiyet'e Göre' köşemizde, profil resmindeki parti amblemini kaldırıp Türk bayraklı son resmini kullandığı için cumhurbaşkanı adaylığına göz kırpan Kemal Kılıçdaroğlu'nu yazmış ve Millet İttifakı'nda Cumhurbaşkanlığı adaylığının birinci derecede kendisinin hakkı olduğunu ifade etmiştik.

Kılıçdaroğlu tamam..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Millet ittifakı içinde en büyük oy oranına sahip, büyükşehir belediyelerini kazanması ve yeni bir umut olması açısından Kılıçdaroğlu’nun nimet-külfet dengesi açısından da aday olmasının hakkı olduğunu ifade etmiştik.

Bizlerin bu tezi, CHP içinden de seslendirilmeye başlandı ve hatta “kesin aday” ifadesi kullanıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'a konuk oldu.

Adaylıkla ilgili Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan Ayaydın, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP içinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının net olduğunu belirten Ayaydın, İyi Parti'nin de sıcak baktığını söyledi.

İşte  o açıklamalar:

“İyi Parti, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakıyor, Akşener, Kılıçdaroğlu'na itiraz etmez. Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı adaylığını tercih etmiyor.

Benim görüşüm, seçilmesi halinde Kılıçdaroğlu, genel başkanlıktan istifa edecek. HDP, Millet İttifakı'nın adayına destek verebilir."

Gelinen noktada Kılıçdaroğlu yeni bir yola çıkmış görünüyor. Millet ittifakının ağabeyi sayılan bir siyasi partinin Genel Başkanı olarak çıktığı bu yolda önünde çok da engel çıkmayacak gibi. 

İyi Parti’den ciddi bir muhalefet yok. HDP ayağını da o kesimin savunucusu İstanbul İl başkanı Canan Kaftancıoğlu yürütürse, geriye “Tayyip Erdoğan gitsin de kim gelirse gelsin” diyen diğer partiler kalıyor. Bu kesimde de çok sorun olmayacağına göre Kılıçdaroğlu’nun önünde hiçbir engel kalmıyor.

Kılıçdaroğlu, nasıl bir cumhurbaşkanı olur, yardımcıları ile nasıl çalışır ya da ülkeyi nasıl yönetir bilinmez ama bu ihtimal ve sonuç çok uzak değil.