Kılıçdaroğlu'nun Yavaş Sınavı

Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı tartışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda güçlü bir isim olarak öne çıkan İmamoğlu'nun adaylık şansı biterken şimdilerde Yavaş rüzgârı esiyor siyasi kulislerde.

Kılıçdaroğlu'nun Yavaş Sınavı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın "Adayımız Mansur Yavaş" çıkışının ardından ilk kez konuştu.

 Daha önce "Sayın Yavaş ve İmamoğlu'nun ismi öne çıkarılıyor ama İstanbul ve Ankara'nın yönetimini bırakamayız. Seçmenimize anlatamayız" diyerek bu isimlerin adaylığına kapıları kapatan Kılıçdaroğlu, bu kez, "Bir CHP'linin önerilmesinden memnuniyet duydum. Kimin aday olduğuna 6 lider karar verecek" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun bu dönüşündeki en büyük etken, kendisinin de adres gösterdiği 6’lı masa. Anlaşılan ve SP Lideri Temel Karamollaoğlu’nun “Kemal Bey de aday olabilir ama kazanması daha kesin olan bir isim üzerinde karar kılmak daha risksiz olur” düşüncesi, 6’lı masada kabul ve onay görmüş olacak ki Kılıçdaroğlu kendi adaylığı ile ilgili ısrarından epey uzaklaşmış.

Özdağ’ın CHP’li Mansur Yavaş’ı Cumhurbaşkanı adayı olarak öne sürmesinden her ne kadar,  "Bir CHP'linin önerilmesinden memnuniyet duydum.” Cümlesini kurup millet ittifakının adayının seçimin favorisi olmasının havasını atsa da içinden “adaylığım kesinleşmek üzereyken bu Mansur Yavaş muhabbeti nerden çıktı” diyerek gelinen noktadan çok da memnun olmadığı bir gerçek.

Özdağ, kendince Kılıçdaroğlu’nun, İmamoğlu ya da HDP’ye de sıcak gelecek bir ismin cumhurbaşkanı olmasını engellemek için milli bir refleks gösterip daha devletçi  ve kurumlar arasındaki dengeleri koruma adına daha hassas bir isim olan Mansur Yavaş’ı önerdi ama bunun millet ittifakında nasıl karşılık bulacağını zaman gösterecek.

Ankara kulislerinden gelen yeni haberlere göre eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eski Başbakanlardan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da cumhurbaşkanlığına göz kırpan ve teklif bekleyen isimler arasında.

Yarın öbür gün bir siyasetçi de çıkıp “benim adayım falandır” derse şaşırmamak gerekir. Anlaşılan bugünden sonra 6’lı masa  için yarıştırılacak adayların sıkça isimlerini duyacağız.