Kılıçdaroğlu'nu da Umut Yaptınız Ya!..

Pandemi sürecinin dünyada ve ülkemizde son armağanı ekonomik krizin tüm olumsuzluklarını yaşıyoruz.

Kılıçdaroğlu'nu da Umut Yaptınız Ya!..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sebebi ne olursa, müsebbibi kim olursa olsun yaşanan bir vaka var ki hepimiz ekonomik olarak çöktük ve resmen yıkıldık.

Bu durum, haklı olarak muhalefetin arayıp da bulamadığı, siyaseten sandıkta yenemediği iktidarı sıkıştırma noktasındaki tüm etken ve sebeplerin kendi önlerine ve kucaklarına düştüğü bir dönem oldu.

Muhalefete ilave olarak TOBB ve TÜSİAD’ın da sesi yükselmeye ve hükümete uyarılarda bulunmaya başladılar.

Tüm bu karanlık ve kaotik ortamda, muhalefet altın tepsi ile kendisine sunulmuş bir muhalefet gerekçesi ve argümanını bulma coşkusunu ve hevesini yaşarken, geniş kitlelerde Kılıçdaroğlu’nun bir umut gibi görünmesi, seçmenin geldiği son noktayı göstermesi açısından önemli.

Muhalefet, ülkenin ve halkımızın yaşadığı bu zor durumları, erken seçime zorlama gerekçesi ve sineyi millete dönme vesilesi sayarken, iktidar kanadının “nas” kelimesine takılması ve başarısızlıklarını “nas” gibi  manevi bir kelimeye yaslanıp “hak budur, doğru budur” konumunda olması, kendi hatalarını dine bağlamalarını  anlamak çok zor.

Günün her saati değişik kanallarda ve sosyal medyada ekonomik duruma yönelik eleştiriler yapılırken, Ak Parti’nin “nas”a MHP’nin “beka”ya sığınması halk tarafından artık çok da inandırıcı bulunmuyor.

Geçmişte de yapıldığı ve bu resmen de açıklandığı gibi ülkemize küresel bir kur operasyonu çekiliyor. Belirli güçler, Ortadoğu’da kaybettikleri inisiyatifi yeniden elde etme noktasında Türkiye’yi, engel görüyor olabilirler. Ancak tüm bunlara rağmen, iktidar kanadının halkımıza bir umut ışığı ve kıvılcımı yakacak bir formül sunamaması, mağduru oynayıp “direneceğiz, kazanacağız” sloganına sığınması siyasi bedelleri de olacak bir durum olarak karşımızda duruyor.

Ak Parti, şimdiye kadar kendi içinde ekonomi uzmanları ile sorunu çözmeye çok muvaffak olamadı gibi. Bu aşamadan sonra olaya siyasi gözle değil bilimsel ve ülke gerçekliği açısından bakacak bir anlayış ve görüşün de desteği talep edilebilir.

Tabi bu talep, her şeyi çok iyi bildiklerini sanan iktidar kanadının çokbilmiş danışman ve bakanlarından sadır olur mu? İşte o biraz zor gibi.