Kılıçdaroğlu'ndan Tarihi İtiraf

Partisinde 'değişim' çağrıları yapılan Kılıçdaroğlu, CHP Belediye Başkanları Toplantısı'nda genel başkanlığı bırakmak için tek şart koşmuş: Kılıçdaroğlu 'Sonuna kadar CHP koltuğunda oturacağım diye bir şey yok. Eğer geçmişinde para pul ilişkileri, lekesi olmayan biri çıkarsa ben de bu görevi bırakacağım' diyerek aslında çok önemli bir itirafta bulunmuş.

Kılıçdaroğlu'ndan Tarihi İtiraf
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kılıçdaroğlu bu cümlesiyle kendisini para-pulla ilişkisi olmayan lekesiz biri ilan ederken, üstü kapalı olarak İmamoğlu’nun lekesi, şaibesi ve akçeli işlere bulaşmış bir belediye başkanı olduğunu ilan ve itiraf etmiş.

Kılıçdaroğlu’na bu cümleyi kurduran sadece rekabet hissi ya da İmamoğlu’nu yıpratmak düşüncesi değil. Belli ki Genel Başkan olarak kendisine İBB ile ciddi yolsuzluk ve usulsüzlük dosyaları intikal etmiş ki böyle bir cümle ile aba altından sopa göstermek zorunda kalmış.

Kılıçdaroğlu’nun; “Eğer geçmişinde para pul ilişkileri, lekesi olmayan biri çıkarsa ben de bu görevi bırakacağım” itirafı,  31 mart 2024 yerel seçimlerinde Ak Parti’nin CHP adayları için en çok kullanacağı argüman olacaktır. Öyle ya bizzat CHP Genel Başkanı bu cümleyi kuruyorsa ve zımnen “benden başka lekesiz biri yok bu partide”  diyorsa Ak Parti’nin yerel seçimlerde işi dünden daha kolay olacak.

 İzmir dışında tüm büyükşehirleri alması artık içten bile değil Ak Parti’nin. Yeter ki 2019’da yapıldığı gibi tecrübeli oldukları gerekçesiyle eski bakan ve yıpranmış isimlerle çıkılmasın kamuoyunun karşısına…