Kılıçdaroğlu, Hayal Aleminde

13 yıl boyunca Genel Başkanlık görevini üstlenen ve girdiği tüm seçimleri kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu, 4-5 Kasım (2023) tarihlerinde gerçekleşen Kurultay'da 812 oy alan Özgür Özel'e görevi devretmişti.

Kılıçdaroğlu, Hayal Aleminde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu sonu ve yenilgiyi hazmedemeyen eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkan olmak için çalışmalara başladığı dilendiriliyor.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun,  CHP’deki kendi heyetinde, parti tabanında, delegeler nezdinde bir talep ve istek olduğu doğrultusundaki düşüncesi,  genel başkanlık için çalışmaya yöneltti. 

Belli ki Kılıçdaroğlu yine kötü gaza getiriliyor. 2023 seçimlerinde şişirme anketlerle kendisinin cumhurbaşkanı seçileceğine ve “Ben Kemal Geliyorum” sloganına inandırılan Kılıçdaroğlu şimdilerde hangi mahfilin kayığına biniyor bilmiyoruz ama Özgür Özel’li CHP, toplumda ve parti tabanında büyük bir umut yarattı.

Özellikle Özgür Özel’in gerginleşme ve kutuplaşmadan ziyade her siyasiye el sıkışma politikası, ülke sorunlarının çözümünde iktidarla işbirliği yapma düşüncesi ve kamplaşmadan medet uman çevrelere prim vermemesi yeni bir CHP’nin doğmasına sebep oldu.

Yeni CHP; her kesimden oy alabiliyor ve her yurttaşı kendisine  oy verecek bir potansiyelde görüyor.

Yeni CHP; Bugüne kadar oy vermeyenleri ötelemiyor, onlara bidon kafalı demiyor aksine “bu insanlar neden bize oy vermiyor?” sorusunun cevabına odaklanan ve öz eleştiri yapan bir parti olarak sola yakın fakat merkezde durmayı da başaran bir profil ortaya koyuyor.

Kılıçdaroğlu’na tavsiyemiz şu ki siz yeniden aktif bir siyaseti asla düşünmeyin. Hele hele genel başkanlık hayalleri hiç görmeyin. Zira CHP’nin altından çok sular aktı ve yolunu buldu. Siz vakfınızı kurun ve anılarınızı yazmaya başlayın. Bizden söylemesi.