Keşke Yardıma İhtiyaç Duyulmasaydı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'de yaşanan orman yangınlarının ardından sosyal medyada 'Help Turkey' etiketiyle başlatılan global kampanyaya tepki göstererek, 'Sözde yardım kampanyası ideolojik saiklerle, devletimizi aciz göstermek, devlet-millet birlikteliğimizi zayıflatmak amacıyla başlatılmıştır. Türkiyemiz güçlüdür. Devletimiz dimdik ayaktadır' dedi.

Keşke Yardıma İhtiyaç Duyulmasaydı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan kampanya elbette çok iyi niyetli değil. Elbette bazı çevrelerin asla vazgeçmeyeceği Türkiye düşmanlığı sebebiyle ülkemizi aciz göstermek gibi bir art niyet var. Ama keşke ülke olarak, kurumlarımız olarak THK olarak ve Orman bakanlığı olarak bu tür yangınlara daha önceden hazırlıklı olacak donanımız olsaydı. Keşke “THK; kendini yenileyemedi” mazeretine sığınıp, yangının ilk saatlerinde “düğüne gittim” itirafında bulunan yöneticileri  kurtarıcı kayyum olarak atamasaydınız.

Ve madem yardıma ihtiyacınız yoktu, ilk andan itibaren yardıma koşan dört ülkenin ismini zikredip teşekkür etmeseydiniz.

Küresel ölçekte açılan yardım kampanyasının maksatlı ve ülkemizi yıpratmaya ve aciz göstermeye yöneliktir ve asla tasvip edilecek bir durum değildir. Ama keşke bu art niyetli ülke ve insanların kampanyalarına fırsat vermeyecek bir donanım, teknoloji ve ekiple iha’ların anında tespit ettiği dumanı fark edip, yangın büyümeden söndürebilseydik de bu çevrelere fırsat vermeseydik.

Yüzyıllardan beri hemen her yaz yangınla mücadele edip sınav veren Türkiye’nin bu sorunu çoktan halletmesi gerekirdi. Vakit geçmiş değil. Bir musibet bin nasihatten evladır ve Türkiye bu meseleyi kökünden halletmelidir.