Keşke Sussanız!

Ak Parti adına konuşan isimlerin, sırf gündem olmak amacıyla yaptıkları açıklamalar, hem partiyi hem bakanları zor durumda bırakıyor hem de kamuoyunda bir beklenti oluşturup gereği yapılmadığı zaman tepkilerin oluşmasına sebep olabiliyor.

Keşke Sussanız!

Geçtiğimiz gün Hakimiyet’e göre köşesinde de yine bu gerekçe ile eleştirdiğimiz AK Partili Cahit Özkan tarafından yapılan asgari ücrete ikinci bir zam açıklamasının ardından, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi Nihat Zeybekci de konu ile ilgili "Ciddi bir şekilde müdahale etmek lazım. İnsanlarımızın gelirlerini artırıcı önlemler almak lazım. Gerekirse Türkiye'de yıl ortasında asgari ücrete bir daha bakılmalı" demişti.

Açıklamaların özünde bir durum tespiti ile birlikte son ekonomik koşulların dar gelirlide oluşturduğu bir ek zaman temennisi var. Açıklama gayet insani ve isabetli.

Ancak olayın merkezindeki isim olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin'in “Asgari ücret eğer Meclis gündeme getirip değiştirmezse, Aralık’ta belirlenir, tabii olağanüstü şartlar olursa bu şartlara bakarak değerlendirilir. Ancak yasal durum Aralık ayını gösteriyor. Yeni asgari ücretin yasal belirlenme tarihi Aralık’tır." cümlesi ile tüm temenniler suya düştü.

Ak Parti’ye Ak Partililer zarar veriyor tezimiz bir kez daha tescillendi ve bu örnekle yeniden gündeme geldi.

Halkta karşılığı olmayan, seçim bölgelerinde hiçbir etkisi kalmayan bazı Ak Partililer, kendilerini öne çıkarmak amacıyla medyaya aykırı beyanlarda bulunarak varlıklarını ispatlamaya çalışıyorlar. Ancak nafile bir gayret bu. 

Ak Parti Genel Merkezinin 2023 seçimlerine yüzde 70 yeni yüzlerle gideceğini bile bile sırf yüzde 30’un arasına girme çabası, ne yazık ki zaman zaman tutmuyor ve ilgili bakanın ağzından sizi boşa düşürebiliyor.