Kent Müzesi Heyecanı

İl Özel İdaresinin başlattığı ancak süreç içerisinde Elazığ belediyesine devrettiği kent müzesi ziyaretçilerini ağırlamak için gün sayıyor.

Kent Müzesi Heyecanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'ın gelecek vizyonuna değer katan Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Müzeler Şehri Elazığ” Projesi kapsamında hayata geçirdiği 3 müzenin ardından Kent Müzesini de şehre kazandırmasına sayılı günler kaldı.

Kent Müzesi’nde bünyesinde, şehrin tarihi dönemleri, coğrafi, sosyal ve ekonomik yapısı, unutulmaya yüz tutmuş meslekler bölümü ile geleneksel yaşam kültürü bölümleri yer alacak.

Kent Müzesini ziyaret edecek olan vatandaşlar, milattan önce, Beylikler dönemi, Osmanlı dönemi ve cumhuriyet dönemi kent belleği, Elazığ eğitim tarihi ile Atatürk ve Elazığ temaları deneyimi yaşayacak. Elazığ dokuması, yemekleri, musikisi, giyimi, kunduracılık, ahşap ve taş işlemeciliği, şifa ve eczacılık, sarraf, kalaycılık ve bakırcılık, madencilik, endemik bitkiler ve kök boyama, tarım kültürü ile bakkal kültürü minyatür ve modellemelerle geçmişe bir yolculuk yapma fırsatı yaşayacak.

Harput’ta hizmete giren üç müzenin ardından şehir merkezinde ve özellikle de turistlerin birinci durağı olan kapalı çarşıya komşu kent müzesinin ilimiz tanıtımına büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Beşinci müzenin de yolda olduğunu şehir halkı yakından  biliyor. Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş’in girişimleriyle Harput yolu üzerinde bulunan askeri İdadi’nin Etnografya Müzesi olması yönünde yapılan girişimler karşılık bulmuş ve bu tarihi yapının da turizme kazandırılması yönünde resmi işlemler başlatılmıştı. Umarız bu müze ile birlikte “Müzeler Şehri” ifadesi tam anlamıyla şehirle özdeşleşir ve Elazığ turizmden beklediğini elde eder.