KENT KONSEYİ TOPLANDI

Toplantıda yürütme kurulu üyeleri basına tanıtılarak görev dağılımı da yapıldı

KENT KONSEYİ TOPLANDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantıda yürütme kurulu üyeleri basına tanıtılarak görev dağılımı da yapıldı.

Toplantıda ayrıca bütçe planının oluşturulması geçmiş dönemlerde gerçekleştirilen ya da gerçekleştirilemeyen projeler hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.

Gazi Caddesi'nde bulunan Belediye İş Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda; Kent Konseyinin, merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla, hemşerilik hukuku çerçevesinde buluştuğu; kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği ortak aklın ve uzmanlaşmanın esas olduğu demokratik yapılar ile yönetim mekanizmalarının birlikte çalışmalarını öngördüğünü belirten Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen, bu doğrultuda birçok projeye imza atacaklarını ifade etti. 

Kent Konsey Başkanı Murat ERGEN yapmış olduğu değerlendirmede : “Görüldüğü üzere ilimizin birbirinden kıymetli simalarının oluşturduğu seçilmiş Kent Konseyi Yürütme Kurulumuz, bundan sonraki süreçte Elazığımızı geliştirmek, güzelleştirmek, kalkındırmak, sosyal ve kültürel anlamda katkı sunmak adına gece gündüz demeden çalışacaktır. Belediye Başkanımız Sayın Mücahit Yanılmaz’ın göreve başladığı günden itibaren kenti birlikte yönetme ilkesinin tezahürü olarak kurulan Kent Konseyimiz, bu şehrin geleceği adına ne yapılması gerekiyorsa, taşın altına elini koymaktan geri durmayacaktır.Bugüne kadar etkinliğini tam anlamıyla htirememiş Kent Konseyini İlimizin en aktif ve en etkin Sivil Toplum Kuruluşu yapmaya çalışacağız. Var olan Gençlik Meclisi ve Kadın Meclisimizi daha etkin hale getirmek, Engelli Meclisi ve Çocuk Meclisimizi kurarak onları da yönetime ortak edeceğiz. Çalışma Grupları oluşturarak, alanında uzman kişi, kurum, kuruluş ve STK temsilcilerinin görüş, öneri ve düşüncelerini alarak ortak aklı harekete geçireceğiz.Kısaca hedefimiz Elazığımızı bir adım daha ileriye götürmek, bu şehre olan vefa borcumuzu ödemektir.”dedi.

 

Kent Konseyi Olağan Genel Kurulda, Kent Konseyi Yürütme Kurulu şu şekilde:

 

1-Murat ERGEN                    Kent Konseyi Başkanı

2-Ali TEKATAŞ                       Yürütme Kurulu Üyesi     

3-Prof.Dr.İsmail AYTAÇ        Yürütme Kurulu Üyesi

4-Hasan UZUN                        Yürütme Kurulu Üyesi

5-Ayşe KESKİN                      Yürütme Kurulu Üyesi     

6-Burak ASLAN                     Yürütme Kurulu Üyesi

7-Ayhan ATLAN                    Yürütme Kurulu Üyesi

8-Yavuz KÖSE                      Yürütme Kurulu Üyesi

9-Arif EROL                            Yürütme Kurulu Üyesi