Kent Konseyi Projelerine Devam Etmeli

Daha dün Kent Konseyi Başkanı meslektaşımız Nafiz Koca ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede, trafik ışıklarında mendil satıp dilencilik yaptırılan çocuklar için hazırladıkları önemli bir proje üzerinde konuşmuş,  hem sloganları, hem muhteviyatı hem de görselliği ile profesyonel ve işin ehli bir ekipten çıktığı belli olan broşürler üzerinde görüş alışverişinde bulunmuştuk.

Kent Konseyi Projelerine Devam Etmeli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Okula gitme çağında olan küçücük çocukları, tüm tehlikelerini de yok sayıp mendil satmaya ve dilenmeye gönderen aileler ile görüşmeler, çocukların dilenme yerine okullarına gidip oyun oynamalarını temin etmek bu tür ailelere her türlü profesyonel destek ve rehberlik hizmetlerinin verileceği bu sosyal sorumluk projesi, işin doğrusu bizleri de heyecanlandırmış ve mutlu etmişti.

Bu proje için hummalı bir çalışma içine giren Kent Konseyinin geçtiğimiz haftalarda yapılan seçimleri, usulüne uygun olmadığı gerekçesiyle dava edilmişti.

Yapılan yürütmeyi durdurma talebini incelen ilgili mahkeme, Kent Konseyi ile ilgili seçim evraklarını talep etti ve bunun için 30 gün süre tanıdı.

Önemli ve hayırlı projelerin startını vermiş Kent Konseyi, bu süreyi atıl ve pasif geçirme yerine, bu muallaklığı gidermek amacıyla yerinde bir karar aldı ve “Madem bu tür bir itiraz var ve madem bu konu ile ilgili mahkeme süreci bizler için zaman kaybına sebep olacak o zaman bizler de kendimiz olağanüstü kongre kararı alır, seçimi diğer adayların da katılmalarıyla demokratik olarak yeniler ve projelerimize devam ederiz” diyerek önemli bir adım atma kararı aldı.

Bugüne kadar Kent Konseyi genel kurulu sonrası yaşanmayan mahkeme sürecinin yeni hizmetlere engel olmaması adına kongrenin bayram sonu ilk hafta içinde yenilenerek enerjinin gereksiz işlerle değil hayırlı işlere harcanmasının doğru olacağını ifade ediyor, Kent Konseyi’nin yeniden kongre kararının hayırlı olmasını diliyoruz.