Kent Konseyi'nden yarısı bizden çağrısı

Tüm Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı ve Güneykent Mahalle Muhtarı Necati Karataş, Elazığ Kent Konseyi Başkanı Nafiz Koca ile 'yarısı bizden' kampanyasının Elazığ'da da uygulamaya geçmesi için bir araya geldi.

Kent Konseyi'nden yarısı bizden çağrısı

İstanbul’da uygulanan yarısı bizden kampanyasına Elazığ’ın da dahil edilmesini yineleyen Başkan Karataş, “Tüm Elazığ Muhtarlar Derneği olarak, 15 gün öne İstanbul’da proje kapsamına alınan “yarısı bizden” projesinin ikinci ayağının Elazığ’da oluşması adına bir dizi ziyaretlerde bulunduk.” Dedi

 Başkan Karataş; “Basın mensupları, il başkanları, milletvekillerimiz ve oda başkanlarıyla yaptığımız görüşmelerin ardından bugün de yapılan çalışmaların sonuçlanması adına çağrısının yapılması için siyaset üstü gördüğümüz Kent Konseyi başkanı Nafiz Koca’yla bir araya geldik. Kendilerine biz bu konu da destek verdikleri için çok teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kent Konseyi'nden yarısı bizden çağrısı

“ELAZIĞ’IN DAHİL EDİLMESİNİ İSTİYORLAR”

Elazığ Kent Konseyi Başkanı Nafiz Koca, “2020 Elazığ depremi, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremler neticesin de özel de Elazığ genelde, bölge olarak ciddi yaralar almış bir şehiriz. İmkanların kısıtlı olması nedeniyle de Elazığ’da kentsel dönüşüm sorunu ortaya çıkmış oldu. Kentsel dönüşümle alakalı şehrin dinamikleri zaman zaman basınla bir araya gelerek yaptığı açıklamalarda kentsel dönüşümün bir an önce gerçekleşmesi yönünde fikir ve düşüncelerini kamuoyuyla paylaştılar.  Son gelinen noktada Elazığ’ın en büyük mahallelerinden biri olan Nailbey Mahallesiyle alakalı ki bu mahallenin kentsel dönüşümle alakalı öncelikli bir mahalle olması sebebiyle Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları yapmış olduğu açıklamada müjdesini verdi. Elazığ 43 mahalleden oluşan bir il ve bir çok ilçe ve belde de depremden çok ciddi boyutlarda yaralar aldı. Tüm Elazığ Muhtarlar Derneği, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızın İstanbul’u pilot il seçerek yapmış olduğu uygulamanın aynısının Elazığ’da da uygulanmasını ve Elazığ’ın dahil edilmesini istiyorlar. Kent Konseyi'nin siyaset üstü bir kurum ve kuruluş olduğu için şehrin bütün dinamiklerinin burada toplanarak çalışmaların bir neticeye gitmesinin daha anlamlı ve daha uygun olacağını düşünerekten böyle bir talepte bulundular.

Kent Konseyi'nden yarısı bizden çağrısı

Koca; “Şehrin dinamikleriyle hem kendileri hem de bizler görüştük. Bu çalışmayı ete kemiğe büründürmek adına önümüzdeki hafta içerisinde bir araya geleceğiz. Bütün siyasi il başkanlarımız, milletvekillerimiz oda ve SİYAD başkanlarımızla bir çalıştay niteliğinde bunu ele alıp en kısa zamanda bu kampanyaya Elazığ’ında dahil edilmesini ilgili erk sahiplerinden rica edeceğiz” dedi.