Kazanan birçok isim başvuru yapmıştı: İşte Elazığ'da Ak Parti'nin elinden kaçırdığı yerler

Elazığ'da Ak Parti'den aday adayı olup gösterilmeyince başka parti bayrağı altında seçimlere giren hangi adaylar kazandı, hangi adaylar kaybetti?

Kazanan birçok isim başvuru yapmıştı: İşte Elazığ'da Ak Parti'nin elinden kaçırdığı yerler

31 Mart Pazar günü yapılan mahalli idareler seçimi Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de sandıkta sürpriz sonuçlar çıktı. Özellikle  Elazığ’da seçimlere AK Parti’den aday adayı olup aday gösterilmeyince   başka partiden aday olup seçilen adaylar damga vurdu. 
Kazananlar: 
Kovancılar: Belediye başkan adayları resmi olarak açıklanmadan önce kulislerde ve sosyal medyada dönen listelere göre Vahap Gök,  Ak Parti’den  Kovancılar Belediye Başkan Adayı olarak gözüküyordu. Ak Parti’nin Mehmet Nuri Çolak’ı aday göstermesinin ardından  Büyük Birlik Partisi’nden  Kovancılar Belediye Başkan Adayı olan Vahap Gök mutlu sona ulaşan isim oldu. 
Sivrice: Ak Parti’den aday adayı olup aday gösterilmeyince Yeniden Refah Partisi’nden aday olan Ebubekir Irmak bir dönem aranın ardından yeniden Sivrice Belediye Başkanı oldu. 
Palu: Ak Parti’den aday adayı olup aday gösterilmeyince seçime YRP bayrağı altında giren Muhammet Septioğlu Palu’nun yeni belediye başkanı oldu.  
Akçakiraz: Ak Parti’den aday adayı olup  aday gösterilmeyince YRP’den aday olan bir diğer isim ise İbrahim Ormanoğlu oldu. Ormanoğlu  Akçakiraz’dan belediye başkanlığını kazanarak Ak Parti’nin aday göstermeyip YRP’den seçime girip kazanan bir başka isim oldu. 
Yazıkonak:  2019 yerel seçimlerinde Saadet Partisi’nden  Yazıkonak Belediye Başkanı olarak seçilen Hatif Çadırcı 2021 yılında  Ak Parti’ye geçmişti.  31 Mart yerel seçimlerinde Ak Parti kendisini aday göstermeyince  Büyük Birlik Partisi’nden aday olan ikinci kez Yazıkonak Belediye Başkanı oldu. 
Kaybedenler: 
Ak Parti’den Karakoçan Belediye başkan aday adayı olan  Nurettin Aslan aday gösterilmeyince YRP’den belediye başkan adayı oldu.  Dem Parti’nin adayı Cafer Oğur Karakoçan Belediye Başkanı olurken, Aslan, Ak Parti adayı Mustafa Aydın’ın ardından 3. Sırada yer aldı.