Kayaoğlu: 'Dünya 1 yıldır katliamları seyrediyor'

Katil İsrail devletinin  Gazze'deki katliamlarının başladığı günden bu yana 1 yıl geçti. Fecir Derneği Başkanı İbrahim Kayaoğlu, Dünya'daki devletlerin yapılan zulmü görmezden gelerek  katliamı seyretmeye devam ettiğini söyledi. 

Kayaoğlu: 'Dünya 1 yıldır katliamları seyrediyor'

Filistin’in Gazze kesimindeki  katil İsrail devletinin katliamları 1. yılı geride kalırken  zulüm artarak devam ediyor. Gazze’de çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 10 binlerce masum katledilirken 100 binlerce insan evlerini kaybetti. Elazığ Fecir Eğitim  Derneği Başkanı İbrahim Kayaoğlu ile yaşanan  dramı konuştuk.
Kayaoğlu gazetemize yaptığı özel açıklamada “ Bugün savaşın ne 3. ne de  36. günü  geride 365 gün bıraktık. Orada zavallı mazlum insanlar katlediliyor.   Kamuoyunda 40 bin ölü, 100 bin yaralıdan bahsediliyor ama; orada atılan her bombada insanların kemiklerini eritmesini her şeyiyle birlikte yok ediyor. Oradaki metalleri bile yok ediyor. O kadar acımasız bir şekilde yapılan zulüm karşısında bir avuç insan direnmeye alışıyor. Dünya bunu seyrediyor. Dünya’nın buradaki bunu seyretmesini en temel sebebi ABD’nin, İsrail’in ya da İngiltere’nin bir savaş içerisinde olması değil. ABD bir mafya babası gibi taşeronluğunu da İsrail’e yaptırıyor. Bir devletten bahsetmekten ziyade orada bir mafya çatışmasından söz konusudur. Bir tarafta masum insanlar diğer tarafta acımasızca kendilerini katletmeye adamış hayallerini süslemek için mücadele eden insanlar var.  António Guterres’i çatışmaların olduğu bölgeye sokmadı.  Karşımızda Birleşmiş Milletler’e meydan okuyan bir İsrail var. Bu kadar pervasızca hareket ediyorlar” dedi. 

İSLAM ÜLKELERİNİ SONUNUZ SADDAM HÜSEYİN, KADDAFİ GİBİ OLUR DİYE TEHDİT EDİLİYORLAR

Kayaoğlu “ Ekonomik ve teknolojik gücün kendilerinde olduğunu biliyorlar. Bu güç karşısında  İslam devletleri olarak tabir ettiğimiz oradaki devlet başkanlarını satın almak kaydı ile onlara bir takım imtiyazlar veriyorlar. Onlara  ‘sizin devlet başkanlığnız bizim elimizde bizim istediğimiz gibi hareket etmezseniz istediğimiz kişileri ülkenin başına getiririz.  Sizin sonunuz da Saddam Hüseyin, Kaddafi gibi olur diyerek bu şekilde bir gözdağı veriyorlar” diye konuştu.

Kayaoğlu: 'Dünya 1 yıldır katliamları seyrediyor'

ZULÜM 1947’DE BAŞLADI 

Kayaoğlu “ Bu savaş dün ortaya çıkmadı. 1947’de başlayan günümüze kadar gelen içerisinde Ortadoğu’yu dizayn etmeye çalışan Libya’yı, Irak’ı, Suriye’yi, Lübnan’ı, Yemen’i ve Somali’ye kadar uzandılar. Arap Baharı adı altında o bölgede kendi istedikleri tarzda birilerini başa getirdiler. Geçmişteki devlet başkanları yok ederek bugünlere geldiler. Acımasız bir şekilde sadece öldürerek değil aynı zamanda itibarlarını da 5 para ederek bölgeyi bu hale getirdiler. Şuanda tam istedikleri kaos ortamı var. İstedikleri gibi atlarını oynatıyorlar. Örneğin; Mısır’da Mursi’yi devirip yerine Sisi’yi getirdiler. Hemen yanı başında bombalar atılıyor, çocuklar ölüyor ama; kimsenin sesi çıkmıyor” diye konuştu. 

Kayaoğlu: 'Dünya 1 yıldır katliamları seyrediyor'

HEDEFLERİNDE BİZİM TOPRAKLARDA VAR 

Kayaoğlu “Ülkemizde duyarsız insan sayısı bir hayli fazla biz hiçbir zaman, bir çocuğun bir hayvanın katledilmesini elbette istemeyiz. Ama; orada binlerce kadın ve çocuk ölüyor. Yüzbinlerce hayvan açlık ve susuzluktan ölüyor. Ülkemizdeki kadın hakları savunucuları, hayvan hakları savunucuları oradaki zulme sesleri çıkmıyor. Bu acımazlık karşısında üzülüyoruz. Gönül istiyor ki  her canlı varlık için her yerde aynı tepki olsun. Direniş ve karşı koyma olsun. Sadece kadın ve çocuklara karşı değil bütün canlı varlıklara karşı aynı duyarlılıkları göstermek istiyoruz. Ama; maalesef bölgemizde bu acımasızlıklara karşı bağımlılık kazandık. Artık sesimiz çıkmıyor. Ama; unutmamalıyız ki bunların hedeflerinde vadedilmiş topraklar olarak gördükleri bizim topraklarımızda var. Buralara da gözlerini dikmişler. Bunlar doyumsuzlar bunların doyacakları bir şey yok. Tek bir dünya düzeni oluşturmak için çalışıyorlar. Bütün insanlık bize hizmet etmek için yaratılmış eninde sonunda herkes bizim için çalışacak diyerek bunun savaşını veriyorlar. Umuyorum bu zillet bir an önce biter. İzzetli insanlar işin başına gelirde bu zulme bir son verir” ifadelerini kullandı.