KARŞILIKLARI YOK?

İlimizde yığınla STK, dernek ve vakıf var. İtiraf dedelim ki şehre ciddi anlamda dokunmasına rağmen medyada çok görmediğimiz Mamuratülaziz Vakfı dışında diğerlerinin ne toplumda karşılığı ne de etkisi var.

KARŞILIKLARI YOK?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her biri tabela derneği olma özelliğini geçtik, birilerinin bir yerlere sıçramasına basamak görevi gören ve yetkililerinin, siyasiler ve yöneticiler etrafında pervane olup “ne koparırız”ın derdinde olan materyalist bir anlayışı vardır.

Bakmayın siz onların ekranlara çıkıp sıradan kutlama ve ziyaretlerle gündemde kalma gayret ve çırpınışlarına. Kendi yönetim kurullarının bir tasvip etmeyip aleyhinde konuştuğu isimlerin şehri kurtaracak afilli cümleler kurmalarına. Hiç birinin toplumda ve şehirde zerre karşılığı ve değeri yok.

Bu gerçeği herkes çok iyi biliyor ama ne yazık ki siyasiler çok anlayamıyor ve göremiyor. Onlar zannediyorlar ki, bir ilçe ve yöre derneğine, bir engelli derneğine ya da ne amaçla kurulduğu bile belli olmayan ve ancak üç kişinin o da zorla toplanabildiği bir derneğe gidip iki güzel cümle, iki iltifat görünce tüm camiayı kucaklamış ve onların desteğini almış olduk.

Bunun olmadığını ve olamayacağını sokaktaki herkes anladı bir siyasilerimiz anlamadı. Dernekler ve örgütler bitti beyler. Halka gitmek, halkta durmak ve muhabbeti bizzat halkta aramak lazım. Aracı kullanmaya gerek yok. Kadı ki o aracılar, kendi çıkarlarının peşinde olan ve derneği de bu amaçlarına alet eden fırsat avcısı isimlerdir. Bu tipler için parti de fark etmez. Bugün A, yarın B, diğer gün C partisidir bunların gölgelendikleri yerler.

Ancak şu da bir gerçek ki gölge eden saflar oldukça bunlar da her dönem bir söğüt gölgesi bulacak ve keyfini çıkartacak.