Kardeşe de Tekzip Gider mi?

Yıldırım Şirketler Grubuna ait Alacakaya Maden Ocağında işçilerin başlattığı eylem karşısında işçilere yönelik tavrı, üslubu ve cümleleriyle tepki çeken Yönetim Kurulu üyesi Ali Rıza Yıldırım'a yönelik tepkiler çığ gibi artarak devam ederken, bu üstenci ve kibirli tavra bir tepki de firmanın yüzde 50 ortağı olan Ali Rıza Yıldırım'ın kardeşi Yüksel Yıldırım'dan geldi.

Kardeşe de Tekzip Gider mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son birkaç gündür medyada haberlere konu olan toplantıda, Sayın Ali Rıza Yıldırım’ın bir kısım maden işçilerimize yaklaşımı, kullandığı üslup ve yönetim tarzı kesinlikle ne Yüksel Yıldırım olarak şahsımı ne de Yıldırım Şirketler Grubu’nu temsil etmemektedir diyen kardeş Yıldırım,  Yıldırım Şirketler Grubu’nun 61 yıllık global şirket kültürüyle ve şahsımın iş yapış felsefesi ile bağdaşmayan, çalışanlarımıza ve yöneticilerimize yakışmayan bu konuşma şeklini ve söylemleri asla tasvip etmiyorum ve kınıyorum. Bu konuşma tarzı ve kırıcı söylemlerden dolayı tüm kamuoyundan şirketim ve şahsım adına özür diliyorum.” diyerek yaşananların global bir şirket kültürüne yakışmadığını dile getirdi.

Hakimiyet olarak Ali Rıza Yıldırım’ın üslup, arz ve işçileri azarlar nitelikteki cümlelerine karşı yapılan açıklamaları yayınladığımız için şirket hukuk bürosundan bizlere kendi deyimleriyle “tekzip” yağdıran Ali Rıza Yıldırım’ın kardeşi Yüksel Yıldırım’a da tekzip gönderip göndermeyeceği merak konusu oldu.

Yeri gelmişken şu tekzip meselesini de açıklığa kavuşturalım. Tekzip kelime anlamı itibariyle yalanlama, doğru olmadığını açıklama anlamına gelen Arapça kökenli bir kelimedir.

Hukuk lisanında ise tekzip; gazete, dergi, radyo, televizyon ve benzeri medya kuruluşlarında yer alan bir haberin aslında gerçeği yansıtmadığının, haberi yapan kuruluş tarafından duyurulması olarak da ifade edilebilir.

Bizler işçilerin iş yavaşlatma eylemiyle ilgili herhangi yanıltıcı ve yalan beyan yazmadık. Videolarını hemen hemen tüm ülke insanının izlediği diyaloglarda geçen cümleler neyse biz onları yazdık bir...

İkincisi Ali Rıza Yıldırım’ın bu tavrına karşı milletvekillerinin açıklamalarına sütunlarınızda yer vermek bile holdinge göre tekzip gerektiren yalan haber statüsünde görülmüş ve tekzip metni gönderilmişti.

Neyse ki e-mail ortamında gönderilen “tekzip” metnini bizler, bir tekzip olarak görmediğimiz  için ve içeriğindeki yanlışları ve hataları   kamuoyu da görsün diye üşenmeden yayınladık.

Bakalım şirketin hukuk bürosu Holding’in yüzde 50 ortağı olan ve ağabeyi Ali Rıza Yıldırım’ın konuşmalarının çok yanlış ve gereksiz olduğunu dile getirip holding adına özür dileyen Yüksel Yıldırım için de bir tekzip yayınlayacak mı?